Alavuden pääterveysaseman drive-in koronanäytteenotto siirtyy terveysaseman takapihalle

Alavuden pääterveysaseman drive-in koronanäytteenotto siirtyy huomisesta keskiviikosta 14. lokakuuta lähtien terveysaseman takapihan pysäköintialueella olevalle näytteenottopisteelle. Näytteitä otetaan maanantaista perjantaihin kello 8–15 ja viikonloppuisin kello 12–15.

Tähän asti drive-in näytteenotto on tapahtunut terveysaseman etupihalla. Takapihalle pääsee Salmentien liittymästä. Alavuden keskustasta päin tullessa, aja terveysaseman pääliittymän ohi ja sitten vasemalle, Tuurista päin tullessa, käänny oikealle ennen terveysasemaa. Liittymässä on ohjekyltit.

Hoitaja ottaa näytteen ohuella tikulla nenänielusta potilaan istuessa autossa. Testitulos valmistuu 1−3 päivässä. Näytteenotto tapahtuu ulkona, joten asiakkaan tulee olla tietoinen, että hänet voidaan nähdä ja tunnistaa näytteenotossa.

Drive-in testauspiste toimii ajanvarauksella, ja näytteenottoa varten tarvitaan lähete. Pyydämme asiakkaita olemaan aina yhteydessä ajanvaraukseen joko puhelimitse tai Pihlajalinna-terveyssovelluksen kautta. Asiakas saa tätä kautta näytteenottoajan sekä ohjeet näytteenottoon saapumisesta.

Koko alueen infektiovastaanotto jatkaa toimintaansa Alavuden pääterveysaseman hengitystieinfektiopolilla. Siellä voidaan tutkia niitä hengitystieoireista kärsiviä potilaita, jotka tarvitsevat tarkempia tutkimuksia. Hoitaja ohjeistaa puhelimitse saapumisesta infektiovastaanotolle.

– Kehotamme edelleen potilaita saapumaan kiireettömille vastaanotoille vain terveenä ja olemaan puhelimitse yhteydessä, jos on lieviäkin flunssaoireita. Potilaan asia voidaan hoitaa tällöin etäkanavissa, puhelimitse tai videovastaanotolla tai tarvittaessa aikaa siirretään eteenpäin, Kuusiolinna Terveys Oy:n tiedotteessa neuvotaan.

– Terveyskeskuksessa asioivia pyydämme huomioimaan turvavälit ja maskisuosituksen sekä noudattamaan edelleen hyvää käsi- ja yskimishygieniaa tartuntariskin minimoimiseksi.