Tilaajalle

Alavuden Öljynpuristamo sai Vuoden yritys -palkinnon - ”Pari viikkoa on ajettu tuotantoa ylös uudessa hallissa”

Alavuden Öljynpuristamo Oy sai Vuoden yritys-palkinnon Alavuden yrittäjäjuhlassa lauantai-iltana.

–Tämä oli mukava huomionosoitus ja varmasti yksi kannuste lisää muistaa katsoa eteenpäin, toteaa toimitusjohtaja Hanna Yli-Kuha.

Öljynpuristamolle on tänä vuonna noussut uusi tuotantohalli Alavuden keskustan ja Tuurin välille. Tuotanto on saatu uudessa paikassa jo osin käyntiin, joten aika valmista alkaa Yli-Kuhan mukaan jo olla.

– Nyt on pari viikkoa aika tiiviisti saatu tuotantoa ylös ajettua. Juuri tosin kuulin, että sisäänajolle on syytä varata vuosi syytä aikaa, hän toteaa.

– Koko rakennusprojekti alkoi 13 kuukautta sitten, jolloin Seppo Kuusela pisti kauhan maahan.

Tämänhetkisten tunnelmiensa Hanna Yli-Kuha kertoo olevan ihmettelevät, odottavat ja toiveikkaat.

–Vielä kovasti tunnelma vaihtelee, kun yritetään saada tuotanto suunnitellusti pyörimään.

Viiskunnassa julkaistiin lokakuun alussa iso juttu Öljynpuristamon uuden tuotantohallin rakennusprojektista. SIlloin Hanna Yli-Kuha totesi olevansa tyytyväinen siihen, että iso urakka alkaa valmistua. Kokonaisuutena kyse on ollut lähes kahden miljoonan euron investoinnista.

– Uuden hallin rakentamiseen lähdettiin, koska vanhassa paikassa toimintaa ei voinut enää kehittää. Uudisrakennukseen prosessi voitiin rakentaa tuotannon lähtökohdista, hän kertoi.

Yrityksen liikevaihto on viime vuosina ollut noin 1,5 miljoonaa. Palkkalistoilla on viisi henkilöä. Määrä pysynee uudessakin toimitilassa ainakin alkuvaiheessa ennallaan.

– Rypsiä pyritään saamaan reilut kaksi miljoonaa kiloa vuodessa, vaikka sopimuksia ei niin paljon vielä ole. Kapasiteettia olisi enempäänkin, toimitusjohtaja jatkoi.

Eeva-Liisa Kulju