Alavuden Keskusta haluaa kannanotossaan tarjota vaihtoehtoja ja ratkaisuja

Alavuden Keskustan kunnallisjärjestö otti syyskokouksessaan kantaa tuleviin kunnallisvaaleihin. Puolue valmistautuu tuleviin kuntavaaleihin korostaen paikallista politiikkaa, joka perustuu vaihtoehtojen ja ratkaisujen esittämiselle, yhteistyölle ja luottamukselle.

Keskustalle ei riitä pelkkä asioiden kritisointi ja ongelmien esiin tuominen, vaan se haluaa rakentaa paikkakunnalle yhteishenkeä, jota tarvitaan tulevaisuudessa yhä enemmän politiikan ääripäiden nostaessa suosiotaan.

– Populistinen asioiden yksinkertaistaminen ja huutaminen eivät luo pohjaa kestävälle yhteiskunnalle. Keskusta pohjaa sivistykseen ja toimii sen puolesta, kannanotossa todetaan.

Alavuden Keskustan kunnallisjärjestö kutsuu mukaan vaikuttamaan uusia kuntavaaliehdokkaita ja kaikkia muita, joiden mielestä parempi tulevaisuus ei synny itsestään, vaan se on tehtävä.

Kannanoton laatimiseen osallistuivat myös Alavuden Keskustanaiset ja Keskustan paikallisjärjestö.

Kokouksessa vieraillut eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen puolestaan peräänkuulutti kuntien valmiutta ottaa vastaan maallemuuttajia kaupungeista.

– Ollaanko Alavudella valmiita tarjoamaan tontteja, asuntoja ja palveluita ihmisille, jotka haluavat muuttaa maaseudulle ja voivat tehdä etätöitä, hän kysyi.

Maakuntaneuvos Lasse Anttila päivitti kokousväelle sote-keskuksen suunnitelmaa.

– Keskus saatetaan rakentaa osissa niin, että nyt remontoitavan terveyskeskuksen huonepaikkoja voitaisiin käyttää pidempään. Näin säästettäisiin kustannuksissa.

Kunnallisneuvos Jorma Lamminmäki kertoi, että Alavuden ydinkeskustan uusimissuunnitelmaa ollaan laatimassa. Keskustaan rakennetaan kymmenen vuoden tähtäimellä muun muassa Alavus-talo kulttuuritiloineen sekä uusi sote-keskus.