Tilaajalle

Alavuden K-Rauta sai uuden nuoren kauppiaan – Aki ja Marita Saarisen työtä jatkaa Henrik Karjula, 33

Henrik Karjula, 33, aloitti viime lauantaina K-Rauta Alavuden kauppiaana. Oululaisen yrittäjäperheen poika siirtyy Alavudelle Nokian K-Raudasta, jossa hän teki kauppiasharjoittelunsa. Karjula on tehtävässään yksi Suomen nuorimmista.

Häntä kiehtoo kauppiasuran tekeminen Suomen johtavassa rautakauppaketjussa, jossa hänellä on tukitoimintoja ja eri alojen asiantuntijoita käytettävissään.

– Yrittäjänä voin keskittyä olennaiseen eli palvelemaan asiakkaita. Aion yllättää sekä kuluttaja- että yritysasiakkaamme positiivisesti. Viimevuotisen kyselyn mukaan Alavudella työskentelevät Suomen tyytyväisimmät K-Raudan työntekijät. Toinen tärkeä tehtäväni onkin tarjota liikkeen 11 ammattitaitoiselle työntekijälle edelleen mieluinen työpaikka, jossa heitä arvostetaan. Asiakas huomaa sen, kun saa liikkeestä inspiraatiota ja tuoreinta tietoa rakentamisesta ja remontoimisesta, uusi kauppias kertoo.

Palveluja on Karjulan mukaan mahdollista kehittää paikallisten tarpeiden mukaan. Tarvikkeiden lisäksi asiakkaat odottavat rautakaupalta palvelujen ostamismahdollisuutta.

–Kaikkea ei tarvitse osata tehdä itse, vaan toiveita täyttämään löytyy ammattilaisia. Asiakkaat ovat erilaisia, mutta kaikki yhtä arvokkaita. Teemme parhaamme, jotta sekä kodin kunnostamisen ensikertalaiset että ammattilaiset onnistuisivat omassa projekteissaan ja kaupassa olisi aina kiva käydä.

Kauppiaana Henrik Karjulalle on tärkeää pitää myymälänsä kärkipaikoilla kehityksen kelkassa. Uusia osastojakin on kauppaan luvassa.

Kauppiaan Patricia-puoliso on koulutukseltaan restonomi ja tällä hetkellä vakuutusalan töissä, mutta hänenkin on tarkoitus tulla jossain vaiheessa kauppaan töihin.

Heidän nykyinen kotinsa on Lempäälässä. Myös muutto Alavudelle kuuluu suunnitelmiin.

Vapaa-ajallaan kauppias harrastaa golfia, pihan hoitoa sekä asuntovaunumatkailua yhdessä puolisonsa ja perheen Oscar-koiran kanssa.

Eeva-Liisa Kulju