Aila Mursula on uusi Tohnisen äijä

Töysän Ylipäässä asuva Aila Mursula on valittu 32. Tohnisen äijäksi. Valinta julkistettiin tänään sunnuntaina Töysä-päivän juhlassa. Tohnisen äijä -titteli myönnetään vuosittain töysäläiselle, joka on tehnyt ansiokasta järjestö- ja kulttuurityötä.

Mursula myöntää hämmästyneensä valinnasta. Hän on ollut itse Töysän kunnanhallituksessa valitsemassa ensimmäisiä Tohnisen äijiä 1980-luvulla.

– Muistan aina valinnan kriteerit: henkilö on viime vuosien aikana tuonut Töysää myönteisellä tavalla esille. En ole mielestäni viime vuosina ollut enää niin aktiivinen, mutta toki koko elämäni olen ollut erilaisissa luottamustehtävissä. Siitä tämä tunnustus varmaan tuli, Mursula pohtii.

Vaatimattomuudestaan huolimatta Mursula on edelleen mukana monessa: hän toimii Sotainvalidien Veljeliiton Töysän osaston asianhoitajana, järjestää talvisin viikoittain avantouintia Töysän Vetolassa ja näyttelee joka kesä Tohnin Touhuteatterissa. Lisäksi hän on toiminut puheenjohtajana Alavuden ikäihmisten neuvostossa juuri päättyneellä nelivuotiskaudella.

Elämänsä aikana Mursula on tehnyt erilaisia luottamustehtäviä kymmeniä vuosia. Vuodesta 1981 vuoteen 2001 hän oli Töysän kunnanvaltuutettu, ja viimeisen kautensa hän toimi valtuuston puheenjohtajanakin. Mursula oli myös Töysän Säästöpankin hallituksen puheenjohtajana 10 vuotta. Lisäksi hän on ollut mukana koko ikänsä seurakunnan toiminnassa.

– Luottamustoimet alkoivat seurakunnan toiminnasta. Minut valittiin kirkkovaltuustoon pian sen jälkeen, kun sain vaalikelpoisuuden 21-vuotiaana, Mursula muistelee.

Entistä valtuutettua harmittaa palveluiden häviäminen Töysän kirkonkylältä.

– Erityisesti se, että Oma Säästöpankki lähti Töysästä, ei tunnu lainkaan kivalta, Mursula myöntää.

Lue lisää uudesta Tohnisen äijästä torstain Viiskunnasta.