Ähtärissä alkaa ensi viikon keskiviikkona ruoka-avun jakaminen lapsiperheille

Ähtärissä aloitetaan ruoka-avun jakaminen lapsiperheille.

Ähtärissä nähdään, että lomautukset ja yritystoiminnan hiipuminen vaikeuttavat kotitalouksien taloudellista tilannetta. Lisäksi kouluruokailujen puuttuminen rasittaa lapsiperheiden kukkaroa. Koulujen sulkemisen vuoksi Ähtärissä aloitetaan ruokakassien jakaminen erityisenä tukitoimenpiteenä niiden koululaisten sekä varhaiskasvatuksen ja päivähoidon lasten perheille, joiden taloudellista tilannetta koronaepidemia nyt erityisesti kuormittaa.

Ähtärissä tukea tarvitsevilla perheillä on mahdollisuus viikosta 15 alkaen - keskiviikosta, kahdeksannesta huhtikuuta lähtien - toukokuun loppuun saakka saada ruokakassi joka viikko.

– Ruokakassin sisältö ja koko vaihtelevat. Ruokakassit ovat valmiiksi hygieenisesti pakattuja ja myös nouto tapahtuu yksittäin ajanvarauksella. Erityisruokavalioita ei ruokakassien sisällössä voida huomioida, kertoo Ähtärin kaupungin ruokapalvelu- ja kehittämispäällikkö Eija Paavola.

– Koronakriisi koskettaa lapsiperheitä hyvin monella tapaa, ja on tärkeää pyrkiä helpottamaan perheiden arkea. Nyt aloitettava ruokakassien jako on hyvä ja konkreettinen tuki monelle apua tarvitsevalle perheelle, toteaa Ähtärin kaupungin sivistystoimenjohtaja Eija Kuoppa-aho.

Ruokakassin sisältö koostuu EU-ruokapakettien sisällöistä, kauppojen lahjoittamasta hävikkiruoasta sekä Ähtärin kaupungin, Ähtärin seurakunnan ja Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymän osoittamilla määrärahoilla erikseen hankituista elintarvikkeista.

Ruokakassit jaetaan tarvitsijoille erikseen sovittuna aikana, jotta vältytään lähikontakteilta. Ajan sopiminen on tärkeää myös siksi, että voidaan varata tarvittava määrä ruokakasseja.

Ruokakassin noudosta sovitaan perheohjaaja Maria Kuismasen kanssa, sähköpostitse osoitteella maria.kuismanen@pihlajalinna.fi tai puhelimitse numerosta 044 5501 908 aina edellisviikon torstaihin mennessä. Ensimmäisellä jakoviikolla pyritään vastaamaan vielä maanantaina, kuudentena huhtikuuta tulleisiin varauksiin. Ruokakassien noudot tapahtuvat Ähtärin seurakuntakeskuksesta keskiviikkoisin kello 14 alkaen.

Ruokakassien jaosta on myös tiedotettu perheille Wilma- ja Päikky-järjestelmien kautta.