Ähtärin Zoon karhulaan tulossa kymmenen metriä leveä ja viisi metriä korkea muraali

Ähtäri Zoo julkisti torstaina koululuokille valtakunnallisen ympäristötaidekilpailun, Karhulan muraalin.

Kilpailun tarkoituksena on tuottaa ympäristötaideteos, seinämaalaus, jonka toteuttaa karhulan takaseinään ylöjärveläinen ympäristötaiteilija Juha-Pekka Köykkä. Valmis työ tulee olemaan leveydeltään kymmenen metriä ja korkeudeltaan viisi metriä. Kilpailun teemana on Yhteinen luontomme.

Ympäristötaidekilpailun avulla halutaan paitsi elävöittää karhulaa, myös nostaa koululaisten ääni kuuluville. Ähtärin Zoon kanssa kilpailun järjestävät Ähtärin kaupunki, Etelä-Pohjanmaan liitto ja Nelimarkka -museo sekä Etelä-Pohjanmaan aluetaidemuseo.

Kilpailutöissä toivotaan nostettavan esille niitä asioita, jotka koululaisten mielestä Suomen luonnossa ovat erityisesti suojelemisen arvoisia.

– Työn aihe voi olla esimerkiksi maisema, metsä, järvi, eläimet, luonnonilmiöt, kasvit, vuodenajat ja niin edelleen. Inspiraatiota voi hakea lähiluonnosta tai vaikkapa kesälomamatkan muistoista, kannustaa Ähtäri Zoon ympäristökasvattaja Sanna Palvanen.

Kilpailuaika on 8.1.–12.4. Yksi koululuokka voi lähettää kilpailuun yhden teoksen. Hakemuksen lähettää luokan opettaja tai luokanvalvoja. Kilpailun raati koostuu järjestävän tahon edustajista. Raati valitsee määräaikaan mennessä saapuneiden töiden joukosta kolme parasta. Lopullinen voittaja valitaan yleisöäänestyksessä huhti–toukokuussa ja julkaistaan 6. toukokuuta.