Ähtärin kiertävä kesämuusikko on nyt valittu – hän on musiikin opiskelija Aaro Viitanen Jyväskylästä

Ähtärin kaupunki haki toukokuussa näyttävällä rekrytointivideollaan kiertävää kesämuusikkoa viihdyttämään vaihtuvia yleisöjä ja elävöittämään kaupunkikuvaa.

Hakemuksia tehtävään saatiin kaikkiaan 17 kappaletta ja kuuden haastattelun jälkeen Ähtärin ensimmäiseksi kesämuusikoksi on valittu Aaro Viitanen Jyväskylästä.

Viitanen on 22-vuotias musiikin opiskelija Jyväskylästä. Hän opiskelee sekä musiikkikasvatusta yliopistolla että muusikon ammattitutkintoa Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradialla.

Hän taitaa niin kitaran, basson, pianon kuin rumpujenkin soiton laulun lisäksi.

– Tämä on unelmaduuni! Olen erittäin motivoitunut työhöni, sillä alun perinkin ajatuksissani oli elättää itseni tänä kesänä katusoittajana. Musiikki ja sen tekeminen työksi on intohimoni, Viitanen hehkuttaa.

Aaro Viitanen teki vaikutuksen valintaryhmään energisellä, sopivan itsevarmalla esittelyvideollaan ja haastattelulla, jossa hänestä huokui rento ja iloinen fiilis.

Nuorukainen on soittanut useissa bändeissä ja hänellä on myös neljän vuoden verran kokemusta musiikkiteattereista.

– Minulla on laaja repertuaari erityylisiä kappaleita, joita osaan soittaa, ja olen todella nopea omaksumaan ja oppimaan uusia biisejä laajalla genreskaalalla. Lupaan olla eloisa ja viihdyttävä live-esiintyjä, sillä muusikon tärkein tehtävä on saada yleisö viihtymään, hän virnistää.

Ähtärin kiertävä kesämuusikko aloittaa työt juhannusviikolla ja lisätietoja keikkapaikoista sekä aikataulusta tulee muun muassa Ähtärin kaupungin verkkosivuille ja sosiaalisen median kanaviin Facebookiin sekä Instagramiin.

Pestinsä huipennukseksi Aaro hyppää ”lauteille” torin esiintymislavalle Kultaiselle korille Mikko Alatalon kanssa yhteislauluillan merkeissä torstaina 5. elokuuta.