Arvioitu tappio noin miljoona euroa – Ähtärin Eläinpuisto sopeuttaa toimintojaan ja käynnistää yt-neuvottelut kolmessa yhtiössään

Ähtärin Eläinpuisto Oy kertoo tiedotteessaan käynnistävänsä yt-neuvottelut kolmessa yhtiössään Ähtärin Eläinpuistossa, Hotelli Mesikämmenessä ja Snowpanda-yhtiössä. Yritysten toiminta vajosi tappiolliseksi vuoden 2019 aikana ja yhtiöt tavoittelevat yt-neuvotteluilla yhteensä korkeintaan 700 000 euron vuotuisia säästöjä henkilöstökuluissa.

Käytännössä sopeuttamistoimet tarkoittavat korkeintaan 20 henkilön irtisanomista tai osa-aikaistamista. Neuvottelujen aikana käsitellään myös muita vaihtoehtoja tuloskunnon parantamiseksi, kuten lomautuksia, siirtoja eri tehtäviin sekä koulutus- ja uudelleensijoitusmahdollisuuksia. Lisäksi kustannussäästöjä haetaan kaikissa yhtiöissä myös muilta toiminnan osa-alueilta. Yhtiöissä on yhteensä 50 vakituista työntekijää.

Ähtärin eläinpuistoyhtiöiden arvioitu tappio vuonna 2019 on noin miljoona euroa. Yhtiön hallitus toteaa liiketoiminnan tervehdyttämisen ja toiminnan kääntämisen kannattavaksi edellyttävän kaikkien kustannusten pienentämistä.