Ähtäriin perustettiin asiointiapupuhelin – ringissä on mukana useita yhdistyksiä

Koska Kuusiokuntien alueen palveluliikenne eli asiointiliikenne on keskeytetty, Ähtärin kaupunki on perustanut asiointiapupuhelimen, joka yhdistää apua tarvitsevat ja apua tarjoavat henkilöt.

– Asiointiapua tarvitsevat ikäihmiset ja muut riskiryhmään kuuluvat henkilöt voivat ottaa yhteyttä asiointiapupuhelimeen, mikäli he tarvitsevat apua kauppa- tai apteekkiostosten tekemiseen ja kuljetukseen. Samalla he antavat luvan omien tietojensa tallentamiseen kaupungille asiointipalvelua varten. Kaupungin asiointiapupuhelimesta apua tarvitsevien henkilöiden tiedot puolestaan annetaan edelleen vapaaehtoisille auttajille, jotka sopivat tämän jälkeen suoraan autettavan kanssa asiointiavun ajankohdasta, kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Kauppa- ja apteekkiapu voi ajoittua myös illoille ja viikonlopuille, mutta apurinkiä koordinoiva Ähtärin kaupungin asiointiapupuhelin on avoinna vain maanantaista perjantaihin.

– Asiointiapurinki perustuu vapaaehtoisuuteen, eikä asiointiavun antamisesta makseta korvausta. Vastaavasti asiointiapu ei maksa mitään apua tarvitseville, tiedotteessa kerrotaan.

Asiointiapurinkiin on lähtenyt mukaan useita yhdistyksiä, mutta myös yksityishenkilöt voivat ilmoittautua avun antajiksi.

Kolmannelta sektorilta mukana ovat ainakin Eläkeliiton Ähtärin yhdistys, Kansalliset Seniorit, Ähtärin Eläkkeensaajat, SPR:n Ähtärin Ystäväpalvelu, Ähtärin Urheilijat ja Ähtärin Valpas.

– Ähtärissä on jo nyt hyviä naapuriapurinkejä, joiden toiminnan toivotaan jatkuvan. Jokainen auttamishaluinen voi myös itse ottaa yhteyttä tuttuihin ikäihmisiin ja riskiryhmässä kuuluviin ja kysyä suoraan, tarvitsevatko he asiointiapua.