Ähtäri Zoon pandapari Lumi ja Pyry kisassa ehdolla Vuoden tulokkaaksi

Ähtäri Zoon pandat Lumi ja Pyry ovat ehdolla Vuoden tulokkaaksi Suomen matkatoimistoalan liiton järjestämässä kilpailussa.

Voittaja julkistetaan perjantaina, viidentenä lokakuuta Finnish Travel Galassa, joka järjestetään Clarion Hotel Helsingissä.

– Jin Bao Bao ja Hua Bao eli Lumi ja Pyry ovat tuoneet uutta, myönteistä ja mustavalkoista nostetta kotimaanmatkailuun. Ähtärin Eläinpuiston Pandatalo ja Kiinasta lainaan saadut isopandat lisäävät Ähtärin ja sen lähiseudun matkailun vetovoimaisuutta ja tuovat mahdollisesti Suomeen pandoista kiinnostuneita turisteja myös ulkomailta, iloitsee Ähtäri Zoon toimitusjohtaja Jonna Pietilä.

– Lumin ja Pyryn Suomen-vierailun tieteellisenä tavoitteena on selvittää, miten pandakanta voidaan säilyttää. Toiveena onkin, että Lumin ja Pyryn lisäksi Ähtärissä on ennen pitkää tepsuttelemassa myös suloisia pandanpentuja.

– On suuri ilo ja kunnia olla ehdolla Vuoden tulokas -sarjassa, ja jännityksellä odotamme, mitä perjantai-ilta tuo tullessaan.

Pandat ovat jo nyt, vajaan vuoden aikana, lisänneet kiinnostusta Ähtärin ja lähiseutujen matkailuelinkeinoa kohtaan sekä kasvattaneet kiinnostusta kielten ja uusien kulttuurien opiskeluun.

– Ne avaavat ovia vientimarkkinoilla. Kaiken lisäksi ne ovat hellyttäviä ja söpöjä luonnonsuojelun ikoneita kaikkialla maailmassa.

Pandakaksikon tulo Ähtärin Eläinpuistoon on yksi Suomen historian suurimpia mukanaoloja kansainvälisessä luonnonsuojelutyössä kautta aikojen.

– Pandojen kotivuoriston luonnon säilyttäminen on eräs keskeisimmistä Kiinan ympäristöhankkeista, jota tukevat muun muassa YK, WWF sekä kansainvälisen luonnonsuojeluliitto IUCN. Ähtäri Zoo ja Kiinan metsähallitus ovat solmineet sopimuksen osallistumisesta jättiläispandojen suojeluun sekä pandojen metsäluonnon suojeluun. Ähtäri Zoo rahoittaa sopimusaikana omalta osaltaan pandavuoristojen luonnonsuojeluhankkeiden toteuttamista, selvittää Pietilä.