60–64-vuotiaiden koronarokotukset alkamassa Kuusiolinnan alueella – 16 vuotta täyttäneistä jo yli 35 prosenttia saanut rokotteen

Kaikkien 60–64-vuotiaiden eli 1.1.1956–31.12.1960 välillä syntyneiden rokotukset ovat alkamassa Kuusiolinna Terveyden alueella.

–Suosittelemme, että tähän ryhmään kuuluvat varaisivat ajan Hyvis.fi:n kautta. Aikoja voi varata myös puhelimitse, mutta estääksemme puhelinajanvarauksen ruuhkaantumisen toivomme Hyvis.fi:n käyttöä, mikäli mahdollista, tiedotteessa kerrotaan.

Myös 65–80-vuotiaiden rokotukset jatkuvat. Näiden ikäryhmien kanssa samassa taloudessa asuva omaishoitaja ja ikääntynyt saa rokotuksen samaan aikaan ikäihmisen kanssa, mutta hänen on varattava rokotusaikansa henkilökohtaisesti. Tähän ryhmään kuuluvat voivat varata ajan vain puhelimitse.

Lisäksi 1.1.1956 ja sen jälkeen syntyneiden, joilla on erittäin vaikealle koronavirustaudille voimakkaasti altistava tauti (ryhmä 1) tai joilla on vaikealle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila (ryhmä 2), rokotukset jatkuvat ja aikoja on varattavissa. Tähän ryhmään kuuluvat voivat varata rokotusajan vain puhelimitse.

Ajanvarauspuhelimet ovat avoinna maanantaisin, tiistaisin ja perjantaisin kello 11–14, tai niin kauan kuin rokotusaikoja on varattavissa. Jos puhelin on kiinni, älä jätä vastaajaan viestiä.

Koronarokotusajanvarausnumerot on tarkoitettu vain koronarokotusten ajanvarausta varten, ja aina rokotusvuorossa olevalle ikä/riskiryhmälle kerrallaan. Rokotusaikoja ei anneta muista numeroista.

THL:n ohjeistuksen mukaan 65 vuotta täyttäneet saavat joko AstraZenecan rokotteen, BioNTech-Pfizerin Comirnaty-rokotteen tai Modernan Covid-19 -rokotteen. Rokotettava ei voi itse valita rokotettaan.

AstraZenecan koronavirusrokotetta ei anneta niille 65 vuotta täyttäneille, jotka ovat aikaisemmin sairastaneet aivolaskimotukoksen eli sinustromboosin tai hepariinihoitoon liittyvän trombosytopenian (HIT).

Aikaisemmin sairastettu aivoinfarkti, aivoverenvuoto tai lukinkalvonalainen vuoto ei ole este rokotteen antamiselle. Myöskään aikaisemmin sairastettu keuhkoembolia tai syvä laskimotukos esimerkiksi alaraajoissa ei ole este rokottamiselle.

Alle 65-vuotiaat saavat vain BioNTech-Pfizerin Comirnaty-rokotteen tai Modernan Covid-19 -rokotteen.