Ähtärin seurakunnan leirikeskus kaupungille

Ähtärin kaupunginvaltuusto päätti maanantaisessa kokouksessaan maa-alueiden vaihdosta siten, että Ähtärin kaupunki luovuttaa Ähtärin seurakunnalle tilat Ohrakoski, Myllykorpi, Pieni-Ruha ja Puskala sekä Pökkelöhaka-tilasta 17,8 hehtaarin määräalan ja saa vaihdossa seurakunnan omistamat Nuortenranta- sekä Nuortenranta II-tilat.

Kaupunki luovuttaa maata yhteensä hieman yli 51 hehtaaria seurakunnan 14 hehtaaria vastaan. Välirahaa kaupunki antaa vaihdossa 160 000 euroa.

3,6 hehtaarin Nuortenranta-tilalla sijaitsevasta kappelirakennuksen siirrosta kaupunki ja seurakunta sopivat erikseen. Kaupassa seurakunnalta saatavilla tiloilla on 7–8 omarantaista tonttia.

Kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäen mukaan kyse on ensisijaisesti maakaupasta. Rakennukset on tarkoitus valjastaa elinkeinotoiminnalle ja mahdollisesti hankkia niihin yrittäjä, mutta lisäkuluja kaupunki ei ole kuitenkaan hakemassa.

Valtuusto piti päätöstä järkevänä. – Seurakunnan ja kaupungin edut kohtaavat, sillä rakennuksilla on ollut pieni käyttöaste, keskustan Esa Eloranta totesi.

– Kauppa turvaa kaavoituksen, jatkoi saman puolueen Mikko Annala.

Perussuomalaisten valtuutettu Jorma Hakola esitti kaupan laittamista jäihin.

Pitkään kestäneen kokouksen loppupuolella kaupunginvaltuusto hyväksyi Mäntyrinne ry:n ja Suomenselän kuntokotiyhdistys ry:n eli Veljeskodin yhdistymisen aloittamisen. Toiminnan on tarkoitus alkaa uudessa organisaatiossa 1.1.2015.

Lue lisää Ähtärin valtuuston kokouksen kulusta perjantain Viiskunnasta.