Uutiset

Tänään vietetään lukutaitopäivää – kymmenet paikallislehdet ovat vapaasti luettavissa verkossa

Kuvituskuva.
Kuvituskuva.
Kuva: Sarlotta Grönstrand

Kymmenet paikallislehdet ympäri maata avaavat maksuporttinsa tai näköislehtensä vapaasti luettaviksi kansainvälisen lukutaitopäivän (8.9.) ja demokratian päivän (15.9.) välisellä viikolla.

Uutismedian liiton organisoima Pureudu paikallisiin -kampanja tuo 8.–15.9. esiin paikallislehtiä ja paikallisjournalismia sekä tarjoaa mahdollisuuden tutustua elämään eri puolilla Suomea.

Myös Viiskunta on totuttuun tapaan mukana kampanjassa.

Kaikkien avoinna olevien lehtien linkit on koottu Uutismedian liiton verkkosivuille osoitteeseen www.uutismediat.fi/paikallislehdet.

– Paikallislehdet suojelevat demokratiaa ja tukevat lukutaitoa. Lukutaito antaa ihmisille valmiudet hankkia tietoa, ilmaista itseään ja osallistua yhteiskuntaan. Lukutaidon tavoin paikallislehti edistää paikallista demokratiaa ja yhteisöllisyyttä, toteaa Uutismedian liiton järjestöpäällikkö Ilona Hannikainen.

– Paikallislehti kertoo luotettavasti juuri siitä, mitä ympärillä tapahtuu. On tärkeä ymmärtää, miten asiat omassa kotikunnassa ja lähialueilla ovat. Pureudu paikallisiin -kampanjan aikana on myös kiinnostavaa päästä kurkkaamaan, mitä muualle Suomeen kuuluu paikallisella tasolla, Hannikainen jatkaa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli