Uutiset

Lampimäen sukuseura juhli Jokivarrella pyöreitään

Lampimäen suku juhlisti Jokivarrella sukuseuran 40-vuotista taivalta elokuun lopulla lähes 60 jäsenen voimin.
Lampimäen suku juhlisti Jokivarrella sukuseuran 40-vuotista taivalta elokuun lopulla lähes 60 jäsenen voimin.
Kuva: Leo Ingves

Alavuden Jokivarren nuorisoseuralla juhlittiin 26. elokuuta Lampimäen suku ry:n 40-vuotista taivalta.

Vuosikokouksen yhteydessä järjestettyyn sukujuhlaan osallistui suvun jäseniä lähes kuutisenkymmentä niin Alavudelta kuin Lapualta, Seinäjoelta, pääkaupunkiseudulta, Hattulasta, Tampereelta, Mäntästä, Oulusta, Liedosta, Jyväskylästä ja Rovaniemeltä asti.

Monet olivat ensikertalaisia ja juhlissa olikin iloisia kohtaamisia ja runsaasti puheensorinaa.

Tilaisuuden vetäjänä toimi sukuseuran varapuheenjohtaja Jorma Lamminmäki.

Tilaisuuden vetäjänä toimi sukuseuran varapuheenjohtaja Jorma Lamminmäki.
Kuva: Anne Juppo

Sukuseuran uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Paavo Lampimäki ja hallituksessa jatkavat varapuheenjohtajana Jorma Lamminmäki ja hallituksen jäseninä Anne Juppo, Maritta Kerajärvi ja Jouko Paavola.

Alavuden kaupungin tervehdyksen sukujuhlassa esitti kaupunginjohtaja Liisa Heinämäki, joka toivotti kaikki tervetulleiksi Alavudelle.

Seurakunnan tervehdyksen toi kappalainen Juha Martikainen , joka tähdensi suvun merkitystä myös Raamatun näkökulmasta.

Juhlapuheen piti sukuseuran alkuaikoja ja sukututkimuksen haasteita 1980-luvulla muistellen sukuseuran silloinen sihteeri Paavo Lampimäki.

Anne Juppo luennoi, mitä hyötyä DNA-testeistä on sukututkimukselle ja mitä ne kertovat Lampimäen suvun esi-isistä ja -äideistä.

Juhlassa muistettiin myös sukuseuran toiminnassa kunnostautuneita: Seppo E Järvistä, Kaarina Rintamäkeä, Paavo Lampimäkeä, Erkki Kalliota, Pirkko Haapa-aho-Vehniää ja Alpo Haapa-ahoa.

Juhlan lopuksi Bill Hota -indiefolktrio hauskuutti sukujuhlayleisöä ja sai suut hymyyn ja jalan naputtamaan tahtia. Yhtyeen laulusolisti, tänä vuonna mestaripelimannitittelin saanut Juhani Lautamaja on ehta lampimäkeläinen.

Juhlan lopuksi perinteiden mukaisesti laulettiin Vaasan marssi.

Bill Hota -folktrio hauskuutti sukujuhlayleisöä.
Kuva: Eija Romo

– Vaikka sukuseurojen kulta-ajat ovat ehkä takana ja aiempien sukujuhlien satojen henkilöiden osallistumisista jäädäänkin taakse, suvun ja perinteiden merkitys ei ole missään nimessä vähäisempi, toteaa toimitusta tiedotteen muodossa lähestynyt hallituksen jäsen Anne Juppo.

Toiminta sukuseurassa on hänen mukaansa aiempaa monimuotoisempaa; juhlien lisäksi Tuomaan tarinat -lehti, kotisivut ja sosiaalinen media pitävät Lampimäen suvun eli Tuomas Paavonpoika Lampimäen (s. 1698) ja hänen vaimonsa Susanna Jaakontyttären (s. 1696) jälkeläisten yhteisöllisyyttä yllä.

– Sukuseuralla on myös suunnitelmia koota lähivuosina toinen korjattu ja täydennetty painos sukukirjasta. Toiminnasta kiinnostuneet saavat lisää tietoa sukuseurasta sen koti- ja Facebook-sivuilta, Juppo päättää.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli