Uutiset

Etelä-Pohjanmaan 4H-yhdistykset ja -yrittäjät saivat maakunnallista tunnustusta

4H-yritys voi olla vaikkapa kesäkahvila tai leivontayritys. Arkistokuva.
4H-yritys voi olla vaikkapa kesäkahvila tai leivontayritys. Arkistokuva.

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien vuoden 2023 maakunnallinen tunnustuspalkinto yrittäjyyskasvatuksen hyväksi tehdystä työstä luovutettiin alueen 4H-yhdistyksille ja 4H-yrittäjille.

Viidettä kertaa luovutetun tunnustuspalkinnon vastaanotti 4H-yhdistyksen Etelä-Pohjanmaan aluejohtaja Tuija Saarimäki.

4H-yritys on pienimuotoisen yrittäjyyden malli, joka on turvallinen ja ohjattu tapa opetella yrittäjyyttä. 4H-yritys voi olla esimerkiksi kesäkahvila, leivontayritys, pihanhoitopalvelu, korujen valmistus tai linnunpönttöjen tekeminen.

Yritysideaa on mahdollista työstää 4H:n järjestämässä yrityskoulutuksessa.

4H-yrittäjä voi olla iältään 13-28-vuotias.

4H-yrittäjä saa apua yritysasioissa lähimmästä 4H-yhdistyksestään. Yhdistys auttaa muun muassa yritysohjaajan hankkimisessa ja kertoo yrityskoulutuksen ajankohdasta.

- Tänä vuonna 4H-yrityksiä on perustettu yli sata täällä Etelä-Pohjanmaan alueella. Teemme paljon yhteistyötä paikallisten yrittäjäyhdistysten kanssa ja sieltä 4H-yrittäjät saavat hyviä esimerkkejä yrittäjyydestä. Tunnustus on hieno palkinto sekä meille että 4H-yrittäjille, Saarimäki toteaa.

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Anne Niemi on mielissään, että lasten ja nuorten yhteiskunta- ja yrittäjyystaitoihin satsataan 4H-yrittäjyyden kaltaisella toiminnalla.

- Meille on tärkeää, että mahdollisimman moni lapsi ja nuori innostuu yrittäjyydestä ja yrittäjämäisestä toimintatavasta sekä kasvaa yritteliääksi yhteiskunnan jäseneksi. 4H-yrittäjyys tarjoaa mahdollisuuden tarttua yrittäjyyteen matalalla kynnyksellä hyvän tukiverkoston voimin, Niemi kiittelee.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli