Uutiset

Ekokompassi-sertifikaatti Ähtäri Zoolle ja Hotelli Mesikämmenelle

Yritysten tavoitteet ja toimenpiteet liittyvät pääasiallisesti energiankulutuksen vähentämiseen ja energiatehokkuuden lisäämiseen sekä jätteen määrän vähentämiseen, tiedotteessa kerrotaan. Arkistokuva.
Yritysten tavoitteet ja toimenpiteet liittyvät pääasiallisesti energiankulutuksen vähentämiseen ja energiatehokkuuden lisäämiseen sekä jätteen määrän vähentämiseen, tiedotteessa kerrotaan. Arkistokuva.
Kuva: Reijo Heikkilä

Ähtäri Zoo ja Hotelli Mesikämmen ovat vastaanottaneet Ekokompassi-sertifikaatin merkkinä työstä kohti pienempiä ympäristövaikutuksia, kerrotaan Ähtärin eläinpuiston tiedotteessa.

Yritysten tavoitteet ja toimenpiteet negatiivisten ympäristövaikutuksien osalta liittyvät pääasiallisesti energiankulutuksen vähentämiseen ja energiatehokkuuden lisäämiseen sekä jätteen määrän vähentämiseen.

Positiivisia vaikutuksia ympäristöön Ähtäri Zoo ja Hotelli Mesikämmen pyrkivät tuottamaan tukemalla luonnon monimuotoisuutta muun muassa lisäämällä hyönteishotelleja sekä jättämällä eläinpuiston alueelle lahopuuta, joiden merkitys luonnon monimuotoisuudelle on suuri.

Jatkossa ne aikovat seurata omia ympäristövaikutuksiaan sekä raportoida vuosittain ympäristötyön edistymisestä.

Ympäristötyö konkretisoituu

Ähtäri Zoon ja Hotelli Mesikämmenen Ekokompassi ensiauditointi sujui tiedotteen mukaan hyvin.

Sen aikana tarkastettiin muun muassa yritysten tuottamat jätemäärät, energiankulutus sekä kemikaalien käyttö.

Auditoinnin aikana myös keskusteltiin molempien organisaatioiden tavoitteista ja suunnitelluista toimenpiteistä jätteen vähentämiseksi sekä energiatehokkuuden parantamiseksi kuin myös luonnon monimuotoisuutta tukevista tulevista toimenpiteistä.

Ympäristötyötä organisaatioissa on tehty jo aikaisemminkin, mutta sen määrää voi aina kasvattaa.

Ekokompassi-sertifikaatin myötä Ähtäri Zoon ja Hotelli Mesikämmenen tekemä ympäristötyö myös konkretisoituu.

Auditoinnit kolmen vuoden välein 

Ekokompassi on toimialariippumaton ympäristöjärjestelmä, joka pohjautuu kansainväliseen ISO 14001-standardiin. Sen omistaa Suomen Luonnonsuojeluliitto.

Saadakseen Ekokompassi-sertifikaatin, organisaation tulee rakentaa ympäristöohjelma, jossa määritellään tavoitteet ja toimenpiteet ja joiden avulla organisaation toimintaympäristöstä vähennetään negatiivisia ympäristövaikutuksia sekä puolestaan lisätään ympäristöön positiivisesti vaikuttavia tekijöitä.

Hyväksytyn ensiauditoinnin jälkeen organisaatio saa Ekokompassi-sertifikaatin tunnustuksena konkreettisesta ympäristötyöstä.

Samalla se sitoutuu seuraamaan ympäristövaikutuksiaan ja raportoimaan vuosittain jatkuvan ympäristötyön etenemisestä.

Auditointi suoritetaan kolmen vuoden välein. 

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli