Uutiset

Risikko: "Kivijalka jonka varaan toiminta rakentuu" – Aluevaltuusto hyväksyi hyvinvointialue- ja palvelustrategian

Aluevaltuuston puheenjohtajan Paula Risikon mukaan strategian valmisteluun on sitoutettu laajasti sekä päättäjiä, viranhaltijoita, että eri sidosryhmien edustajia.
Aluevaltuuston puheenjohtajan Paula Risikon mukaan strategian valmisteluun on sitoutettu laajasti sekä päättäjiä, viranhaltijoita, että eri sidosryhmien edustajia.
  • Viiskunta

Etelä-Pohjanmaan aluevaltuusto hyväksyi kokouksessaan maanantaina hyvinvointialue- ja palvelustrategian vuosille 2023–2025.

Strategiadokumentti kiteytyy viiteen osa-alueeseen, jotka ovat: arvot, palvelulupaus, palvelujen tuottaminen, päätavoitteet ja indikaattorit sekä painopistealueet.

Strategiassa myös kuvataan hyvinvointialueen toimintaympäristö sekä taloudelliset lähtökohdat.

 – Strategia on kivijalka, jonka päälle koko hyvinvointialueen toiminta rakentuu. Se ohjaa sekä päättäjiä että hyvinvointialueen henkilöstöä tekemään sellaisia valintoja, jotka toteuttavat palvelulupausta ja edistävät hyvinvointialueen tavoitteiden saavuttamista, aluevaltuuston puheenjohtaja Paula Risikko painottaa. 

– On hienoa, että strategian valmisteluun on sitoutettu laajasti sekä päättäjiä, viranhaltijoita, että eri sidosryhmien edustajia. Tärkeää on, että mukana on myös kattava liiteaineisto, joka antaa raamit strategian toteuttamiselle, Risikko jatkaa.

Tavoitteiden toteutumista arvioidaan

Hyvinvointialueen arvoiksi strategiassa on määritelty asiakaslähtöisyys, avoimuus ja yhdenvertaisuus, vaikuttavuus ja talous yhdessä sekä uudistumiskyky ja kehitysmyönteisyys.

Lisäksi strategia nostaa esiin hyvinvointialueen kymmenen päätavoitetta sekä mittarit, joilla tavoitteiden toteutumista arvioidaan.  

Aluevaltuusto hyväksyi sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut. Tiettyjä asiakasmaksuja ei peritä henkilöiltä, joilla on rintamasotilastunnus, rintamapalvelustunnus, rintamatunnus tai joka on osallistunut Lotta Svärd -järjestön pikkulotta-toimintaan.  

Lisäksi aluevaltuusto päätti tarkennuksista organisaatiorakenteeseen. Tarkennuksia tehtiin terveys- ja sairaanhoitopalveluiden toimialueella palvelualueiden nimiin sekä palveluyksikkörakenteeseen.

Niin ikään henkilöstö-, tuki- ja kehityspalveluissa tarkennettiin organisaatiorakennetta. Hallintosääntöön tehtiin valmistelun aikana ilmi tulleet täsmennykset ja korjaukset.  

Aluevaltuusto myös hyväksyi lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman sekä ehkäisevän päihdetyön alueellisen suunnitelman.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli