Uutiset

Aluehallitus kutsuu kuntia neuvottelupöytään vuokrasopimuksista

  • Viiskunta

Etelä-Pohjanmaan aluehallitus käsitteli kunnilta vuokrattavien toimitilojen tilannetta kokouksessaan maanantaina.

– Hyvinvointialue tulee vuokraamaan alueen kunnilta merkittävän määrän erilaisia toimitiloja. Nyt olemme tilanteessa, jossa kuntien näkemys on, että niiden tulisi saada vuokratiloistaan vähintään 6 prosentin tuotto. Hyvinvointialue sen sijaan katsoo, että sillä on mahdollisuudet vuokrasopimuksiin, joissa on huomioitu 1,5–2 prosentin tuotto, aluehallituksen puheenjohtaja Lasse Hautala taustoittaa.

– Kuntien kanssa on käyty syksyn aikana tiivistä, hyvää keskustelua asian tiimoilta. Aluehallituksen päätöksen mukaisesti vuokrasopimusneuvotteluja jatketaan seuraavaksi kuntajohtajien, aluevaltuuston ja aluehallituksen puheenjohtajistojen sekä hyvinvointialueen ylimmän johdon kesken.

Osa asioista käsitellään ensi viikolla

Kokouksen esityslistalla oli useita talouteen liittyviä aiheita. Aluehallitus totesi, että koska hyvinvointialueen vuoden 2023 talousarvion valmistelu on vielä työn alla, siirrettiin osa pykälistä seuraavaan kokoukseen.

Aluehallituksen ylimääräinen kokous tullaan järjestämään jo ensi viikon tiistaina ja sen esityslistalle siirtyivät asiakasmaksuihin, omaishoitajien palkkioihin, välinehuollon palveluverkostoon sekä palvelukriteereihin liittyvät asiat.

Aluehallitus tutustui myös palvelusetelikokonaisuuden valmistelun tilanteeseen ja hyväksyi muun muassa palvelusetelisääntökirjan yleisen osan, ikäihmisten ympärivuorokautisen asumispalvelun palveluseteliarvot sekä lääkinnällisen kuntoutuksen palvelusetelituotteet ja niiden hinnoitteluperiaatteet.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli