Uutiset

Alavuden 1. apteekki palkittiin Vuoden tutkimusapteekkitulokkaana

Ensikokemukset tutkimustoiminnasta ovat olleet positiivisia, kertoo Alavuden apteekkari Sirkka Pihlanne. Arkistokuva.
Ensikokemukset tutkimustoiminnasta ovat olleet positiivisia, kertoo Alavuden apteekkari Sirkka Pihlanne. Arkistokuva.
Kuva: Eeva-Liisa Kulju
  • Viiskunta

Potilaan ääni saadaan mukaan lääkehoidon kehittämiseen tähtääviin tutkimuksiin uniikin tutkimusapteekkitoiminnan avulla.

Etelä-Pohjanmaan tutkimusapteekkien joukko laajeni viime vuonna, kun Alavuden 1. apteekki aloitti tutkimustoiminnan.

Apteekki sai kiitosta aktiivisesta otteestaan pokkaamalla Vuoden tutkimusapteekkitulokas -tunnustuksen.

Alavuden 1. apteekki liittyi tutkimusapteekkien verkostoon tammikuussa 2021.

Yhteensä verkostoon kuuluu noin 150 suomalaista apteekkia, joiden kanssa Oriola toteuttaa vuosittain useita tutkimuksia lääkehoidon arkivaikuttavuudesta.

Potilaille suunnatuista kyselytutkimuksista saadaan tärkeää tietoa lääkehoidon vaikuttavuudesta ja toimivuudesta potilaan arjessa.

Kyselyillä voidaan kartoittaa esimerkiksi potilaan sitoutumista hoitoon, koettua tautitaakkaa sekä lääkehoidon vaikutuksia elämänlaatuun.

Vuoden tutkimusapteekki -tunnustus on jaettu vuodesta 2014. Sen tarkoituksena on nostaa esiin apteekeissa tehtävää arvokasta ja uraauurtavaa tutkimustyötä.

Apteekkien panos kyselyjen toteuttamisessa on merkittävä, sillä apteekissa tunnistetaan tutkimuskriteerit täyttävät henkilöt ja voidaan tarjota heille mahdollisuutta osallistua tutkimukseen.

Vuoden tutkimusapteekki -tunnustuksen valintaperusteissa korostui tänä vuonna aktiivisuus.

– Tutkimustoiminnan aloittaminen tuntui luontevalta, sillä se istuu hyvin apteekkien rooliin terveyden edistäjinä. Ensikokemukset ovat olleet positiivisia ja henkilökuntamme on lähtenyt innokkaasti mukaan. Myös asiakkaamme ovat suhtautuneet myönteisesti tutkimustoimintaan. Olen iloinen, että voimme tarjota heille tärkeän mahdollisuuden saada äänensä kuuluviin ja vaikuttaa hoidon kehittämiseen, sanoo apteekkari Sirkka Pihlanne Alavuden apteekista.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli