Muut

Sävellysharrastus poiki voiton Veteraaniliiton kilpailussa

Kuortanelaiset Harri ja Joanna Luoma ovat kumpikin harrastaneet musiikkia pitkään, mutta he ovat tehneet yhdessä vasta muutamia kappaleita. KUVA: MIINA HAKALA
  • Viiskunta

Kuortanelainen pariskunta Harri ja Joanna Luoma ovat harrastaneet musiikkia koko elämänsä. Nyt harrastus on poikinut myös menestystä, sillä he sijoittuvat helmikuun alussa toiseksi Sotaveteraaniliiton sävellyskilpailussa. Lahjaksi saatu -kappaleen sävellyksen teki Harri, ja kappaleen sanoitti Joanna.

Harri Luoma työskentelee Seinäjoella ohjelmistosuunnittelijana, mutta vapaa-aikanaan hän on tuottelias säveltäjä. Ensimmäisen kappaleensa Harri sävelsi jo alle kouluikäisenä. Pianoa hän on soittanut neljävuotiaasta lähtien.

– Viimeisen viiden vuoden aikana olen säveltänyt musiikkia pääasiassa hengellisen kuoromme, Puron, tarpeisiin. Se on kevyttä gospel-musiikkia. Siskoni Heidi tekee sanoitukset, Luoma kertoo.

Harri Luoman sävellysarsenaalista löytyy toki muutakin, sillä hän on aikaisemmin säveltänyt runsaasti elektronista musiikkia. Mies teki myös itse häämarssin Joannan ja Harrin viime kesänä järjestettyihin häihin. Harrilta löytyy harvinainen ominaisuus, sillä hänellä on absoluuttinen sävelkorva.

– Pystyn tekemään sävellyksen kuuntelematta sitä lainkaan. Pystyn ajattelemaan sen päässäni, miten kappale menee, Harri Luoma sanoo.

Puoliso Joanna on kirjoittanut runoja pitkään, mutta kappaleiden sanoittamiseen hän on innostunut enemmälti vasta puolisonsa Harrin myötä. Joanna työskentelee Kuortaneella kunnan eläinlääkärin sijaisena.

Veteraaniliiton sävellyskilpailun tarkoituksena oli tuottaa sotaveteraaneista kertovia nykyaikaan soveltuvia lauluja lapsille ja nuorille. Kilpailu oli tarkoitettu alle 35-vuotiaille säveltäjille ja sanoittajille, ja kilpailuun tuli lähes 30 kappaletta. Kappaleet julkaistaan syksyllä.

Kaikkien Harri Luoman säveltämien kappaleiden nuotit ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä hänen kotisivuillaan www.harrinharmoniat.fi.

Harri Luoma esittää videolla säveltämänsä häämarssin nimeltä Onnen perhosia.

Lue lisää Harri ja Joanna Luoman musiikkiharrastuksesta torstain Viiskunnasta!

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli