Muut

Rantapuistoon suunniteltu terassia ja venelaituria

Rantapuiston viihtyvyyden parantamisesta laaditun alustavan luonnoksen mukaan rantaan tulisi ainakin aurinkoterassi ja venelaituri. Ideoita otetaan edelleen vastaan.
  • Viiskunta

Alavuden kaupunki on laittanut Ely-keskukselle kolme yleishyödyllisten investointien tukihakemusta ”Rantojen virkistyskäytön lisääminen osana Alavuden kaupunkikeskusta kehittämistä” -hankkeessa kerättyjen ideoiden perusteella. Niiden yhteissumma on 950 000 euroa.

Projektipäällikkö Timo Rintala muistuttaa, että toteutuakseen hankkeet vaativat kaupungin päätökset vielä tukipäätösten saamisen jälkeen. Kaupungin rahoitusosuus kustannuksista on noin puolet.

Jo tämän kuun aikana odotetaan tukipäätöstä Rantapuiston kehittämiseen. Sen kustannusarvio on 110 000 euroa.

– Rantapuiston viihtyisyyden parantamiseksi on tehty alustava suunnitelma. Ranta-alue aiotaan puhdistusruopata. Rantaan tulisi aurinkoterassi ja venelaituri sen lähelle. Kahvilatoiminnan käynnistämisestä rannassa on neuvoteltu jo ensi kesää ajatellen. Rantaan voisi hankkia pari soutuvenettä ja sup-lautaa harrastajien käyttöön. Puiston kasvillisuutta madallettaisiin ja näkymää avattaisiin, kertoo Rintala.

Myöhemmin keväällä odotetaan rahoituspäätöksiä muille hankkeille, joista suurin on Alavudenjärven kunnostushanke.

”Rantojen virkistyskäytön lisääminen osana Alavuden kaupunkikeskustan kehittämistä” on Kuudestaan ry:n Leader-rahoitteinen suunnitteluhanke.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli