Muut

Pandatalon rahoitus kallistuu 630 000 eurolla

  • Viiskunta

Ähtärin kaupunginvaltuusto myönsi tammikuussa kaupungin omavelkaisen takauksen Ähtärin Eläinpuisto Oy:n ja perustettavan tytäryhtiön Snowpanda Resort Ähtäri Zoo Oy/LTD:n 8,2 miljoonan euron kiinteistöleasing- ja muulle rahoitukselle pandatalon rakentamiseen.

Päätöksestä on nyt valitettu Vaasan hallinto-oikeuteen. Kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki kertoi maanantaina valtuustolle sen tarkoittavan 630 000 euron lisähintalappua rahoitukselle.

Eläinpuistoyhtiö on kilpailuttanut pandatalon leasingrahoituksen. Halvin rahoitus on rahoittajalta, joka edellyttää sille lainvoimaista takauspäätöstä. Ehto ei nyt täyty vaan joudutaan valitsemaan toiseksi halvin tarjous, joka ei lainvoimaisuutta edellytä.

– Pandatalon kokonaiskustannukset ovat edelleen 8,2 miljoonaa euroa, mutta rahoituskulut kasvavat 630 000 eurolla, Pienimäki selvitti.

Lainvoimaisuutta takauspäätökselle jouduttaisiin odottamaan ainakin niin kauan, että asia on hallinto-oikeudessa käsitelty ja ehkä pidempäänkin, jos sille tulisi valituslupa korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

– Pandatalohankkeen on kuitenkin edettävä aikataulussaan, jonka mukaan sen on määrä olla valmiina joulukuun alussa. Toinen vaihtoehto olisi, että unohdetaan koko hanke, totesi Pienimäki.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli