Muut

Ouran Loman rakennuksia tuhoutui tulipalossa

Puinen Ouran Äijä -veistos jäi seisomaan pihaan, josta Ouran Loma Oy:n rakennukset olivat tuhoutuneet. KUVAT:EEVA-LIISA KULJU
  • Viiskunta

Ouran Loman 300 neliön päärakennus torneineen ja sen takana sijainnut myllytupa tuhoutuivat tulipalossa torstaiaamuna Alavudella. Tuli tarttui myös läheisen aitan kattorakenteisiin, mutta rakennus jäi pystyyn. Henkilövahingoilta säästyttiin. Liisa ja Pauli Kokkosen omakotitalo ja sauna säästyivät tulelta pihan toisella puolella.

Palohälytys Nurmitien rakennuspalosta tuli pelastuslaitokselle torstaiaamuna hieman ennen kuutta. Palomestari Marko Latvala kertoi päärakennuksen olleen jo ensimmäisten yksiköiden paikalle tullessa palamisen vaiheessa ja myllytupakin ehtinyt syttyä. Sammuttamiseen osallistuivat Alavuden, Töysän ja Peräseinäjoen yksiköt. Jälkisammutustyöt olivat käynnissä torstaina pitkälle päivään.

Syttymissyytä Latvala ei lähtenyt palopaikalla aamupäivällä arvelemaan.

– Sitä tutkitaan, kunhan sammuminen on saatu varmistetuksi. Taloudelliset vahingot ovat mittavat. Yrittäjälle menetys on suuri, Latvala totesi.

Naapuri tuli herättämään

Liisa ja Pauli Kokkonen kertoivat heränneensä aamulla siihen, kun joku koputti lujaa ikkunaan. Asialla oli palohälytyksen tehnyt naapuri, joka oli hälytyksen tehtyään kiirehtinyt Kokkosia herättämään ja turvaan saattelemaan.

Liisa Kokkonen perusti Ouran Loma Oy:n keväällä 1997 jäätyään eläkkeelle Kelan Jyväskylän paikallisjohtajan paikalta. Tilan Nurmitieltä Kokkoset olivat hankkineet jo vuonna 1967.

Kokkosten tyttärentytär Eevi Aronen tutustui yrityksen toimintaan isovanhempiensa johdolla viime kesänä ja hänen oli määrä ryhtyä jatkamaan yritystä toiminimellä. Viime keväänä diplomi-insinööriksi valmistunut Eevi opiskelee parhaillaan ravintola-alaa ja on opiskelijavaihdossa Göteborgissa.

Nyt tilannetta joudutaan miettimään uudelleen.

Aamupäivällä Kokkoset odottelivat Kuopiossa asuvan, vanhimman tyttärensä tulevan luokseen. Hän oli lähtenyt matkaan aamulla saatuaan tiedon tulipalosta. – Katsomme sitten yhdessä, mitä teemme, Liisa Kokkonen sanoi.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli