Muut

”Kuusiolinnan henkilöstö näyttää voivan hyvin”

JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine istahti mattopuiden ääreen Tervashovissa, jota hänelle esittelivät työtoiminnan vastaava ohjaaja Tarmo Peltola ja ohjaaja Eija Lampi. Mukana seurueessa oli pääluottamusmies Eila Koskinen. KUVA:EEVA-LIISA KULJU
  • Viiskunta

Julkisten ja Hyvinvointialojen liitto JHL ry:n puheenjohtaja Päivi Niemi -Laine vieraili keskiviikkona Alavudella. Hän vieraili Kuusiolinnan Terveys Oy:n pääterveysasemalla sekä Tervashovissa.

– Tällä hetkellä henkilöstö tuntui Kuusiolinna Terveydessä voivan hyvin ja näytti siltä, että työnantaja tekee henkilöstön kanssa hyvää yhteistyötä. Kyllä muualla on tullut vastaan ikävämpiä asioita, Niemi-Laine totesi. JHL:lle on hänen mukaansa tärkeää pitää huolta siitä, että yhteiset, julkiset palvelut pysyisivät ykkösinä ja että julkisia varoja käytetään oikein palvelujen tuottamisessa.

Valinnanvapaus on hänestä hyvä asia, mutta hänestä julkisen puolen pitäisi tuottaa palvelut itse.

– Tällä valinnanvapausmallilla alkaa hyvinvointivaltio kyllä pikkuhiljaa häviämään, hän ennusti.

Sitä, että Pihlajalinna on tullut auttamaan kuntien taloutta, Niemi-Laine piti hyvänä asiana. Lainsäädännössä on kirjauksia siitä, millaisia sote-kokonaisuuksia voidaan rakentaa ja mitä kunnat voivat omistaa. Ne voivat hänen mukaansa tuoda Pihlajalinnallekin ongelmia jatkossa tuotteensa kanssa.

Koska terveydenhuollosta on voittoja saatavissa, sinne panostetaan. Yleensä ottaen Niemi-Laine kantoi huolta sosiaalipalvelualoista ja niissä toimivan henkilökunnan jaksamisesta.

– Tuntuu siltä, että säästöjä haetaan henkilöstöstä ja enimmäkseen sosiaalipuolelta. Toisaalta vanhukset halutaan pitää kodeissaan mahdollisimman pitkään. Tarvitaan tukipalveluihin panostamista, hän jatkoi.

Lisää asiaa Niemi-Laineen vierailusta Viiskunnassa 2.3.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli