Muut

Kuortaneella kannustetaan liikkumaan 100 kilometriä juhlavuoden kunniaksi

Kuortanelaiset toimijat yhdistävät voimansa Kuortane 100 liikkuu -tapahtumasarjan järjestämiseksi. Kesäkuurtanelaasten puheenjohtaja Ossi Aura, Kuortaneen seurakunnan kirkkoherra Vesa Rasta, Kuortaneen Ladun Reijo Lepistö, Kuortaneen liikuntahotellin toimitusjohtaja Pasi Välikoski, liikuntasihteeri Lauriina Aninko ja nuoriso- ja kulttuurisihteeri Annukka Salminen ovat kaikki järjestämässä tapahtumia. KUVA: MIINA HAKALA
  • Viiskunta

Kuortaneella juhlitaan Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä liikkumalla. Vuoden aikana järjestetään seitsemän erilaista liikuntatapahtumaa, joista on tavoitteena kerätä yhteensä 100 liikuttua kilometriä.

– Ajatuksena on saada ihmiset liikkumaan ympäri vuoden, ja sillä tavalla juhlistaa Suomen sataa vuotta. Jokainen, joka on osallistunut vähintään kolmeen eri tapahtumaan ja kerännyt yhteensä sata kilometriä, palkitaan Kuortaneen kunnan itsenäisyysjuhlaspektaakkelin yhteydessä ennen joulua, kertoo Kuortaneen liikuntasihteeri Lauriina Aninko.

Tapahtumasarjalle on saatu virallinen Suomi100-status. Tapahtumasarja alkaa sunnuntaina 5.3. Kuortaneen kunnan järjestämällä Kuurtaneshiihdolla, vaikka lumitilanne ei ole paras mahdollinen.

– Todennäköisesti tapahtuma järjestetään 3,2 kilometrin lenkillä Kympin maastossa ampumaradan lähellä, Aninko sanoo.

Seuraavaksi liikutaan 7. toukokuuta pyöräilypäivässä, jonka järjestää myös kunta. Sen jälkeen vetovastuu siirtyy Kesäkuurtanelaaset ry:lle, joka järjestää Kuhajärven kävelykierroksen 30.6. ja Kuurtanesjärven kesäpyöräälyn 20.7.

– Pyöräily osaa Kuhinaviikon torstaille, mikä on paras mahdollinen aika, tuumaa Kesäkuurtanelaasten puheenjohtaja Ossi Aura.

Syyskuun ensimmäisenä päivänä Kuortaneen seurakunta järjestää Valoa pimeään -juoksun, jolloin pimeässä syysillassa kierretään otsa- tai taskulamppujen valossa pururadalla noin kolmen kilometrin lenkkiä.

– Matkan varrelle on tarkoitus ripustaa heijastimia, joita perheen pienimmät voivat laskea, sanoo kirkkoherra Vesa Rasta.

Kuortaneen Latu järjestää 23. syyskuuta syysvaelluksen Kuortaneen korkeimmalla kohdalle Jäkälämäelle. Tapahtumasarjan päättää Kuortaneen Urheiluopiston Marrastanssit, joissa kilometrejä voi kerätä tanssahdellen ravintola Aallossa 11.11.

Lue lisää seuraavasta Viiskunnasta!

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli