Muut

Jamal-lumileopardi muutti Ähtärin eläinpuistoon

Jamal muutti Ähtäriin tammikuussa.
  • Viiskunta

Ähtäri Zoo on saanut nuoren lumileopardiuroksen osana kansainvälistä uhanalaisten lajien suojeluohjelmaa. Ähtärin uuden asukkaan nimi on Jamal, ja se on syntynyt Iso-Britanniassa Thrigby Hall Wildlife Gardens -eläinpuistossa kesäkuussa 2016. Jamal tarkoittaa suomeksi kaunista.

Eläintenhoitaja Tiina Sarkkinen on ollut tiiviissä yhteydessä eglantilaisen eläintarhan eläintenhoitajiin, jotta kaikki mahdollinen tieto siirtyy uroksen hoidon ja hyvinvoinnin kannalta Ähtäriin.

– Jamal on kotiutunut oikein hyvin uuteen kotitarhaansa ja olemme todella iloisia siitä, että meidän lumileopardi‐neito Shila sai itselleen kaverin, kertoo Sarkkinen.

– Riistakameroista näkee, kuinka nämä isot kissat tulevat hyvin toimeen, ne leikkivät onnellisina kissamaiseen tapaan yhdessä. Ne kiehnäävät ja kieriskelevät lumihangessa.

Jamal saapui Suomeen Lontoosta keskiviikkona 18. tammikuuta Finnairin suoralla lennolla. Lumileopardin kuljetuksesta vastasi suomalainen logistiikkayritys ATC Global Solutions, joka on erikoistunut eläinten kansainvälisiin lentokuljetuksiin

Lumileopardit kuuluvat maailman uhanalaisimpiin lajeihin. Ähtäri Zoossa aikaisempi lumileopardipariskunta sai useat pennut, jotka asustelevat nyt eri puolilla Eurooppaa. Eläintarhojen välisillä siirroilla turvataan se, että lumileopardien perimä säilyy puhtaana.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli