Muut

Ähtäriin yli 30 vuotta suunniteltu liikuntahalli alkaa rakentua kesäkuussa

Eläinteema jatkuu Ähtärin uuden liikuntahallin ulkoasussa. Havainnekuvassa näkyy sisäänkäynti. Kolmikerroksinen likuntahalli sijotetaan yhteiskoulu-lukion ja Pirkanlinnan väliin.
  • Viiskunta

Ähtärissä viimeistellään uuden liikuntahallin suunnitelmia. Liikuntatoimenjohtaja Osmo Sivén kertoo, että liikuntahallin saaminen Ähtäriin on ollut vuosikymmenten mittainen projekti: hallin rakentaminen oli Ähtärin kuntasuunnitelmassa jo vuonna 1985.

– Tätä on väännetty, käännetty ja pohjustettu. Toisaalta, jos olisimme rakentaneet hallin vaikkapa kymmenen vuotta sitten, niin meillä olisi nyt liian pieni liikuntahalli, Sivén tumaa.

Uuden hallin suunnitelmien on tarkoitus valmistua huhtikuun loppuun mennessä, jolloin rakennustyöt päästäisiin aloittamaan kesäkuussa. Valmista on syksyllä 2018.

Ähtärin lukion ja Pirkanlinnan väliin rakennettava liikuntahalli on salitilaltaan 22 metriä kertaa 42 metriä, ja korkeutta sillä on kymmenen metriä. Hallin suunnittelussa on lähdetty liikkeelle perusliikunnasta, joka sopii isommille ryhmille. Sali tarjoaa myös mahdollisuuden pelata salibandya ja futsalia sarjatasolla, mikä on uutta Ähtärissä.

– Salibandya on tähän asti pelattu pienissä saleissa ilman kunnon laitoja, mikä on ollut kompastuskivi monelle pelaajalle. Jatkossa täällä on mahdollisuus harrastaa salibandya, eikä vain sählyä, iloitsee liikuntatoimenjohtaja Osmo Sivén.

Tanssijoita ja voimistelijoita varten on suunniteltu muun muassa puolapuupeilit, jotka käännettyä auki tarvittaessa. Toiselle sivulle hallia rakennetaan kaksiratainen 60 metrin juoksusuora sekä heittopaikka yleisurheilun heittolajeja varten. Yhdelle seinälle on tarkoitus rakentaa kiipeilyseinä.

Yhteiskoulun ja lukion vanhat liikuntasalit valjastetaan pysyvästi judon ja telinevoimistelun käyttöön, sillä niihin sijoitetaan judomatto ja telinevoimisteluvälineet.

Liikuntahalli rakennetaan kolmeen kerrokseen, joista alimmaisessa on varsinainen sali ja pukuhuoneet. Keskimmäiseen maantasossa olevaan kerrokseen tulee katsomotilaa, kahvila sekä infotiski. Ylimmässä kerroksessa on lisää katsomotilaa sekä avointa tilaa. Yhteensä hallissa on noin 200 kiinteää katsomopaikkaa, ja toinen mokoma siirrettävää katsomotilaa.

Lue lisää Ähtärin, Alavuden ja Kuortaneen liikuntapaikkarakentamisesta Viiskunnan paperi- tai digilehdestä!

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli