Voimannäyte Kuortaneella

Ensiksi pyydän anteeksi teiltä vanhuksilta, jotka pyysitte istumapenkkiä siihen jonnekin Harjunpuiston kohtaan, että penkkien toimittaminen kesti näin pitkään. Mielestäni pyyntönne oli sen arvoinen, että se täytyi toteuttaa. Ymmärrän kyllä senkin mielipiteen, että kuka siinä talvella istuu. Te, jotka käytte kuntakeskuksessa asioimassa ja sieltä palatessa haluatte istahtaa hetkeksi, että hengitys tasaantuu ja jaksatte palata asuntoonne, niin tämän vuoksi siihen tarvitaan penkki.

Mutta valitettavasti kaikki eivät tätä teidän toivomaanne penkkiä hyväksyneet. Se sai olla paikallaan noin kaksi vuorokautta ennen kuin joku tai jotkut näyttivät voimiaan ja kantoivat sitä noin 50 metriä ja heittivät Hallisenlampeen. Täytyy myöntää, että se oli toki mahtava voimannäyte, että penkki oli heitetty niin kauas.

Suosittelen punttisalilla käyntiä, jotta näitä voimiaan ei tarvitse vanhuksia kohtaan osoittaa. Kyllä teillä nyt todistettavasti on enemmän voimia kuin heillä – älykkyysosamäärästä en ole niinkään varma.

Onko koskaan tullut mieleen, että meidän vanhemmistamme ja myös meistä itsestämme tulee joskus niin vanhoja, ettemme enää jaksa ”keulia” mopolla tai hengästymme ylämäessä? Tähän voisi sanoa suomalaisen viisauden: Ei kannata lähteä soitellen sotaan, koska jonain kauniina päivänä me tulemme sen huomaamaan.

Pyyntöni olisi, että annettaisiin penkkien olla niille, jotka niitä tarvitsevat. Jos edellinen paikka oli väärin valittu, niin etsitään uusi paikka, joka ei ketään häiritse.

Martti Takanen

Vanhusneuvoston pj