Valtuustopakina 9.12.2019

Kaupungintalo sai purkutuomion ja Harrin taidekeskus rahaa korjaukseen. Molemmissa päästiin äänestämään, mutta niinhän siinä kävi, että enemmistön päätöksellä molemmat päätökset menivät läpi.

Vastustimme kaupungintalon purkamista ja Harrin taidekeskuksen peruskorjaamista maitokannukokoelmaa varten, mutta äänestyksessä enemmistö jyräsi.

Purkamista vastustivat lisäkseni Pentti Hautala, Pekka Kaihoniemi, Antti Mäkelä, Juha Soini, Markku Kangasmaa ja rakennusalan ammattilainen Toivo Onnela.

Olisi ollut paljon parempi, jos Harrin taidekeskus olisi päätetty purkaa ja kaupungintalo säilyttää.

Kaupungintalon järkevällä saneerauksella olisi saatu paljon hienompia tiloja kuin Harrissa, ja samalla, kun monissa puheenvuoroissa korostettiin säästöjen tärkeyttä, niin heti nämä säästötavoitteet unohdettiin, kun alettiin puhua kaupungintalon purkamisesta ja siihen liittyvistä uusista investoinneista.

Näyttääkin siltä, että sisäilmaongelmista on tullut samanlainen hysteria kuin ilmastonmuutoksesta.

En väheksy kenenkään oireilua, mutta kun oikeasti ei tiedetä onko vika talossa vai ”talon ulkopuolella”, niin tällaiset purkupäätökset ovat hätävarjelun liioittelua.

Sitä suuremmalla syyllä kun viimeisissä mittauksissakaan ei kaupungintalon sisäilmasta löytynyt yhtään promillea toksiinia, jota aina ilmenee jos kiinteistössä on merkittäviä sisäilmaongelmia.

No, enemmistö on puhunut ja päätökseen on tyytyminen, vaikka se kirpaseekin aika pahasti. Olen kirjoittanut kaupungintalosta jo ihan tarpeeksi, niin eiköhän tämä riitä.

Aika näyttää, kuinka paljon palaa rahaa tämän päätöksen seurauksena.

Hyvää joulua ja korkeimman siunaamaa uutta vuotta kaikille!

Yrjö Paukkunen, ps