Valtuustopakina

Käsiteltiin juoksevia asioita. Tilinpäätös näytti hyvältä, yli kuuden miljoonan tulosta, mutta niin kuin tarkastuslautakuntakin totesi, tulos ilman Pihlajalinnan kauppaa oli todellisuudessa pahasti tappiolla.

Jätimme kokouksessa valtuustoaloitteen, jonka allekirjoittivat lisäkseni Pentti Hautala, Petri Juurakko, Pekka Kaihoniemi, Juha Soini, Pentti Ahopelto ja Toivo Onnela. Siinä kannettiin huolta kaupungin talouden tulevaisuudesta jo valmiiksi kireässä kuntataloudessa ja korostettiin koronasta aiheutuvien kustannusten ennakoimista.

Esitimme, että jos nykyisen kaupungintalon purkaminen oikeasti toteutuu, niin silloin ylivoimaisesti taloudellisin ja järkevin vaihtoehto olisi Valintatalon ja hotellin yhdistävän kokonaisuuden ottaminen paljon puhutuksi Alavus-taloksi.

Toteutuessaan tulossa olisi kymmenien miljoonien investoinnit. Niiden suunnittelussa on otettava järki käteen ja mietittävä, mikä oikeasti on tarpeellista, mikä hätävarjelun liiottelua. Lopputuloksena voi olla isoja verojen korotuksia, sitäkö halutaan?

Maanantain kokous osoitti, että valtuustokokoukset voidaan aivan hyvin pitää elinkeinotalon Huhtamäki-salin auditoriossa. Mitään tarvetta uuden valtuustosalin rakentamiselle ei ole, vaikka nykyinen valtuustosali poistuisikin.

Yrjö Paukkunen, ps