Valtuustopakina

Läpihuutojuttuja maanantain valtuustossa: sijoitustoiminnan periaatteet, Aurinkorannan asemakaava, Töysän alueen rantaosayleiskaava, yhden viran lakkauttaminen ja kaupungin viestinnän periaatteiden uudistaminen.

Rantakaavakeskustelussa Pentti Hautala peräänkuulutti joustavuutta rantarakentamiseen liian tiukkojen määräysten sijaan ja siihen myös luvattiin myöhemmin palata.

Kaupungintalosta ei tällä kertaa puhuttu, mutta paljon on tullut kyselyjä, että miten siihen sen purkamista vastustavaan aloitteeseen voi osallistua. Valitettavasti se lipsahti liian aikaisin eteenpäin niin, ettei nimiä voinut enää netissä kerätä.

Mutta kun kyselyjä ja halukkuutta on ilmaantunut runsaasti, on aloitettu nimien kerääminen aloitteen tukemiseksi. Listoja nimien keräämiseksi laitetaan kiertämään, ei muuta kun nimiä listaan vaan runsaasti. Jos ei listoja löydy, niitä voi tilata minulta sähköpostitse.

Nimien määrällä ei ole lopullista merkitystä, koska aloite on kaikesta huolimatta luvattu käsitellä samassa yhteydessä, kun kokonaisratkaisu asiassa tullaan tekemään. Sillä on kuitenkin merkitystä tavalla, jota tulen tarvittaessa avaamaan myöhemmin.

Yrjö Paukkunen