Valtuustopakina

Valtuuston hienoin päätös oli Liisa Heinämäen valinta Alavuden kaupunginjohtajaksi, yksimielisesti. Myös valtuuston puheenjohtajaksi valittu Toni Juurakko oli hyvä valinta ja uskon, että hän tuo uutta, toivottua raikkautta valtuuston johtoon.

Sen sijaan hallituksen puheenjohtajan valinta oli mielestäni surkuhupaisa jatkumo parin vuoden takaiseen kokoomuksen sopimusrikkomukseen. Tilanteessa, jossa kaupunginjohtaja ja valtuuston puheenjohtaja vaihtuu, olisi ollut ehdottoman tärkeää, että hallituksen johdossa olisi pysynyt nykyinen kokenut ja osaava puheenjohtaja, mutta toisin kävi.

Kahden vuoden päästä on taas kuntavaalit ja oletan, että silloin tämäkin valinta näkyy kannatuslukemissa samalla tavalla mitä eduskuntavaaleissa nähtiin.

Ei taida olla enää kenelläkään selvää valta-asemaa. Pentti Hautala jättäytyi omasta aloitteestaan pois kaupunginhallituksesta, aiemmin tehdyn sopimuksen takia. Olisihan hänellä Töysän äänikuninkaana ollut itseoikeutettu asema hallituksessa, mutta toisin kuin jotkut, hän piti mitä oli sovittu.

Kaikesta huolimatta olen erittäin toiveikas Alavuden kaupungin tulevaisuudesta uuden kaupunginjohtajan kanssa. Sydämellisesti tervetuloa, Liisa!

Yrjö Paukkunen