Valtuustopakina

Alavudella on lähiaikoina kaksi aika merkittävää asiaa ratkaistavanaan. Ensiksi pitää valita jatkaja nykyiselle kaupunginjohtajalle. Tavoitteena on tietenkin saada ainakin yhtä hyvä kuin nykyinen kaupunginjohtaja. Vitsailinkin valintakokouksessa, että Pekka pitää lähettää muiden hakijoiden kanssa soveltuvuuskokeeseen sen varmistamiseksi, ettei ainakaan huonompaa valita.

No nyt ollaan sitten tilanteessa, jossa muutamasta hyvästä hakijasta on valittava yksi. Toivottavasti valinta tulee olemaan yksimielinen.

Toinen iso asia on ratkaista nykyisen kaupungintalon kohtalo. Näyttää siltä, että vastakkain on kaksi periaatetta. Toiset ovat ehdottomasti sitä mieltä, että koko talo pitää purkaa ja toiset, että nykyinen hieno talo pitää säilyttää Alavuden maamerkkinä ja peruskorjata huolellisesti.

Minä olen alusta alkaen ollut jyrkästi purkamista vastaan. Kysyinkin, moniko valtuutetuista olisi valmis purkamaan oman talonsa kokonaan näin epämääräisillä tiedoilla ja koetuloksilla.

Selvää on, että moni oireilee, mutta ei ole selvää, mistä oireilu johtuu. Tosiasia on tietenkin myös se, että talo kaipaa peruskorjausta, ja nyt samalla kun talo peruskorjattaisiin, voidaan myös eliminoida ja poistaa ne syyt, jotka ovat aiheuttaneet väitetyt ongelmat, joita en sinänsä väheksy.

Kaupungintalon purkaminen kokonaan olisi mielestäni hätävarjelun liioittelua ja kaupungin varojen tuhlausta. Peruskorjaus maksaisi ehkä noin 3–4 miljoonaa euroa. Väitän, että nykyisen purkaminen ja uuden rakentaminen maksaisi lähemmäs kymmenen miljoonaa. Vaikka kaupungin talous on hyvässä kunnossa, herää kysymys, onko järkevää ”tuhlata” yli viisi miljoonaa euroa ja samalla menettää nykyinen hieno kaupungintalo.

Yrjö Paukkunen (ps)