Valtuustopakina

Valtuusto päätti lisätä elinkeinoyhtiönsä pääomaa sijoittamalla enintään 500 000 euroa vapaan oman pääoman rahastoon edelleen sijoitettavaksi. Tällä mahdollistetaan kaupungin työllistämispolitiikkaa ja mahdollisuuksia tukea työllistäviä ja kehittyviä yrityksiä. Kun aikanaan aloitin lasinjalostuksen Alavudella, oli kaupunki tukemassa rakentamalla ja laajentamalla tiloja. Tämä sijoitus antaa erilaisia mahdollisuuksia tukea yritystoimintaa. Päätösesitys oli vähän epäselvä, mutta päätös saatiin aikaiseksi.

Ei ole hotellin pyörittäminen helppoa. Se nähtiin taas, kun sopimuksia jouduttiin purkamaan ja muuttamaan. Toivotaan, että nämäkin päätökset johtavat hotellin vaikeuksien kautta parempaan tulevaisuuteen.

Tilinpäätöksen ylityspyynnöt ja määrärahamuutokset nuijittiin ja lopuksi valtuustolle saatettiin tiedoksi kaupunginjohtajan ero ja viran hakuilmoitus valintaprosessin aikatauluineen. Odotettavissa on ennakkotietojen perusteella paljon hakemuksia ja Apsin parlamentille tiedoksi, että kaupunginjohtajaa ei ole vielä missään ”kabinetissa” valittu, toisin kuin siellä joku on kertonut. Toivottavasti saamme ammattitaitoisen ja yhteistyökykyisen johtajan, joka kykenee luotsaamaan kaupunkia yhdessä meidän luottamusmiesten kanssa uuteen kasvuun.

Yrjö Paukkunen