Valtuustopakina

Silloin, kun jossain maakaupoissa maksetaan normaalia korkempi hinta, se herättää arvostelua ja kritiikkiä, joskus aivan perustellusti. Nyt valtuustossa käsitelty maanvaihtokauppa oli kuitenkin perusteltu kauppa, jolla varauduttiin Aseman seudun teollisuuden laajentumiseen. Alueella sijaitsee voimakas julkisivuteollisuuden keskittymä, joka on osa alavutelaisen teollisuuden erityisosaamista.

Muistan elävästi kun tulin vuosikymmeniä sitten Alavudelle laatikollinen lasia volkkarin katolla ja perustin Tähtilasin. Olikohan se lähtölaukaus sille julkisivuteollisuuden kehittymiselle, joka nyt on nähtävissä myös Aseman seudulla, ehkä. Tämän kehityksen turvaamiseksi myös tämä maanvaihtokauppa tehtiin.

Myös Rantatöysän perinteikäs ikkunateollisuus on nyt saamassa rinnalleen uutta teollisuutta, menestystä vaan sinnekin.

Hotellin lunastussopimuksen muuttaminen herätti myös arvostelua ja johti lopulta äänestykseen valtuutettu Hautalan esityksestä. Olen monessa asiassa samaa mieltä Pentti Hautalan kanssa, mutta omakohtaisesti olen kokenut, etteivät yrittämisessä aina kaikki asiat suju niin kuin on suunnitellut. Voi tulla sairastumista, niin kuin tässäkin tapauksessa, tai sitten sellaisia ulkoisia tapahtumia, joihin et itse ole osannut varautua. Joskus myös ulkoiset tekijät, ”rapparit ym” alkavat kampittamaan tavalla, johon normaalit korjaustoimenpiteet eivät tehoa. Näissä olosuhteissa yrittäjä joutuu taiteilemaan, joskus onnistuu hyvin, joskus ei.

Jos aikanaan olisin tiennyt, millaiseen myllytykseen myöhemmin joudun, en olisi varmaan koskaan myynyt Tähtilasia. Onneksi yhtiö on saanut nyt uudelleen paikalliset omistajat, menestystä heille.

Asuminen kerrostalossa järven rannalla, näyttää olevan suosittua ja siihen tulee taas uusia mahdollisuuksia, kun uusi kerrostalo nousee purettavan vanhan Virkalan tontille Järviluomantien varteen.

Yrjö Paukkunen