Vaalikirjoitus: Minun kirkkoni

Seurakuntavaalien yleisteemana on Minun kirkkoni. Se haastaa ehdokkaita ja äänestäjiä rakentamaan kirkkoa, jonka jokainen voisi kokea kotikirkokseen. Hyvä niin.

Mainostaessamme vaaleja Minun kirkkoni -teemalla, emme kuitenkaan saa sivuuttaa kysymystä, kenen / mitä kirkko pohjimmiltaan on. Kirkkomme Tunnustuskirjat opettavat: ”Mutta seurakunta / kirkko ei olekaan ainoastaan ulkonaisiin asioihin ja menoihin perustuva yhteisö, niin kuin muut yhteisöt, vaan se on pääasiallisesti sydämissä oleva uskon ja Pyhän Hengen synnyttämä yhteisö”.

Kirkon tunnustus korostaa uskon ja Pyhän Hengen läsnäoloa kirkossa. Kirkko on Kristuksen synnyttämä, Hänen kirkkonsa. Siksi ne, jotka haluavat kuulua tähän kirkkoon osallistuen jumalanpalveluksiin, kuorotoimintaan, Raamattu- ja rukouspiireihin tai vaikkapa vapaaehtoistoimintaan, elävät todeksi Kristuksen kirkon elämää syntien anteeksiantamuksessa, määrittämättä sitä kuitenkaan omien toiveiden tai elämäntapojen mukaiseksi.

Kirkossa päätökset tehdään demokraattisesti. Nytkin seurakuntavaaleissa on hyvä tuoda vakaumuksensa esille äänestämällä. Kirkko voi olla myös ”Sinun kirkkosi”.

Ehdokkaina on paljon sydämen kristittyjä, jotka haluavat rakentaa seurakuntaa edellä mainitun uskonolemuksen pohjalta. Seurakunnan luottamuselimissä tarvitaan tietoa, taitoa ja uskallusta. Anna äänesi seurakuntasi parhaaksi!

Esko Piiroinen, pastori

Sinapinsiemen ehdokaslista, Alavus