Toiminta on keskeytyksissä koronarajoitusten takia

Koronarajoitukset aiheuttavat merkittävää haittaa niin yritystoiminnalle kuin myös ns. kolmannen sektorin toimijoille. Mutta ilman rajoituksia voisi tilanne olla huomattavasti huonompi taudin leviämisen kannalta, joten rajoituksia on pakko olla ja niiden kanssa on elettävä; toivottavasti ei kovin pitkään.

Eläkeliiton toimintaa olemme joutuneet rajoittamaan niin paikallisesti kuin maakunnallisesti.

Alavudella emme ole pystyneet järjestämään kuukausitilaisuuksia, myös bingotoiminta on tauolla.

Tällä hetkellä kokoontumisrajoitus on 20 henkilöä, ja kun muistelen tilaisuuksiamme, niin monissa niistä on ollut 100–200 ihmistä paikalla. Bingossakin on ollut 60–125 pelaajaa, vähän illasta riippuen.

Jos järjestäisimme tilaisuuksia, miten voisimme rajata sen, ketkä voivat osallistua ja ketkä eivät? Emme voi tehdä sellaista rajausta. Kyllä meidän tilaisuuksiin on kaikilla jäsenillä oikeus tulla mukaan. Ja sen vuoksi toimintamme on nyt tauolla.

Matkoja tai liikuntatapahtumia ei ole voitu järjestää samasta syystä.

Paljon tulee kysymyksiä, koska toiminta jatkuu, mutta en osaa siihen antaa vastausta.

Tahtotila meillä Alavuden yhdistyksessäkin on korkealla, mutta emme voi lähteä rikkomaan rajoituksia.

On kysytty myös jäsenyyden kannattavuudesta, kun ei ole toimintaa eikä jäsenmaksuille saada vastinetta.

Kyllä me teidän ja meidän kaikkien eläkeläisten asioita ajamme, vaikka yhteisiä kokoontumisia ei olekaan. Taustalla tehdään näkymätöntä työtä koko ajan.

Esimerkiksi Kuntolutran lipusta saa euron alennuksen jäsenkorttia näyttämällä ja laittamalla nimen siellä olevaan listaan. Yli 75-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. Olemme antaneet myös asiointiapua kaikille sitä tarvitseville.

Tällä hetkellä huolena on myös tilakysymys, missä järjestämme tilaisuutemme jatkossa. Seurakuntatalo on suljettuna odottaen purkua ja uuden rakentamista. Se vie aikaa.

Olemme varanneet kirkon kuukausitilaisuuttamme varten, mutta emme ole voineet vielä sielläkään kokoontua. Muitakin tilavaihtoehtoja olemme hallituksessa kovasti miettineet ja onhan niitä toki olemassa esimerkiksi kylätaloja usealla kylällä.

Hallituksen jäsenet tekevät korvauksetta työtä, joten siihen keräämämme jäsenmaksut eivät mene, vaan ne kartuttavat tiliämme, jota sitten käytämme tilaisuuden tullen jäsentemme hyväksi.

Toivomme teiltä kärsivällisyyttä, aloitamme tilaisuuksien järjestämisen ja kaiken muunkin toiminnan heti, kun se on mahdollista.

Pitäkää huolta itsestänne ja läheisistänne, pysytään terveinä!

Lasse Anttila

puheenjohtaja

Eläkeliiton Alavuden yhdistys