Tarkennus alkavasta sisäilma- tutkimuksesta kertovaan uutiseen

Tammikuun 16. päivänä ilmestyneessä Uutisnuotta-lehdessä kerrottiin Ähtärin yhteiskoulu-lukiolla alkavista rakenne- ja sisätilatutkimuksista. Uutisessa viitattiin muun muassa allekirjoittaneen puheenvuoroon, jonka esitin infotilaisuudessa sunnuntaina 14. tammikuuta Pirkanlinnassa. Kysyin, onko joku kaupungin edustaja paikalla seuraamassa tutkimuksen edistymistä. Lehti uutisoi, että kysymystäni pidettiin hyvin epätavanomaisena.

Haluan tuoda julki, että minulla on yli 40 vuoden työkokemus voima- ja prosessiteollisuuden palveluksessa. Oman kokemukseni mukaan vastaavissa kuntotarkastuksissa on lähes aina läsnä myös tilaajan eli tarkastuksen maksajan edustaja. Yleensä mukana on myös työsuojeluvaltuutettu.

Tämä toimintamalli oli ja on enemmän sääntö kuin poikkeus. Tarkistin asian kollegoilta juuri alkuviikosta. Näin sen pitäisi olla myös meidän kunnassamme. Tämän julkilausuman myös tilaisuudessa esitin.

Maanantain tilaisuudessa esitti myös eräs äiti sekä opiskelija kysymyksen, kuinka ja missä ajassa koulun sisäilma-asiat on tarkoitus saada kuntoon. Olin äimistynyt, kun vastaus oli, että korvaavia tiloja järjestetään sitä mukaan kuin lääkärin todistuksia tulee, nyt niitä toimitettu kymmenen kappaletta ja että lukiossa opiskelu on vapaaehtoista.

Kyllä näin varmasti onkin. Mutta varmasti jokaisen ähtäriläisen nuoren vanhempi haluaa, että lukio-opiskelu ei tyssäisi ainakaan sisäilmaongelmiin.

Opiskelumahdollisuus tulee taata turvallisissa ja terveellisissä puitteissa.

Hyvässä ja rakentavassa yhteistyössä pystymme varmistamaan maineikkaan lukiomme säilymisen ja nuorille sujuvan opintopolun myös jatkossa kaupungissamme.

Jukka Marin

Sivistys- ja hyvinvointilautakunnan varajäsen (Sdp)