Silkkaa poliittista liturgiaa Savolalta

Kansanedustaja Mikko Savola, faktat ovat seuraavat:

Toimit Eläinpuiston yhtiöiden hallituksessa kolme vuotta, josta kaksi vuotta koko laivan kipparina. Tällä jaksolla pandat saapuivat Ähtäriin mittavan julkisuuden saattelemana.

Jaksosi aikana tapahtui suuria muutoksia myös yhtiöiden toiminnassa. Henkilöstön ja hallituksen vaihtuvuus on ollut suurta. Muun muassa edellisen toimitusjohtajan äkkilähtö yllätti kuntalaiset. Miksi niin piti käydä, sitä ei ole sanottu ääneen.

Sinua edeltäneen hallituksen puheenjohtajan pesti kesti neljä vuotta, kunnes hän sairastui hygieniasyistä ja luovutti nuijan sinulle jatkaen itse kaupunginhallituksen johdossa. Kolmen vuoden mittaisesta ristiretkestäsi yhtiön hallituksessa toteat vain: ”On ollut mielenkiintoinen, mutta raskas retki”!

Hämärän peittoon jäävät myös viittaukset kuntavaalien tulokseen ja osakeyhtiön hallituksen jäsenyyteen. Mitä tarkoitat? Eivätkö valtiolliset kiireet häiritse tarkastuslautakunnan varapuheenjohtajan tehtävien hoitoa?

Mies- ja naispaikkavertailusi on järjetön: noin vuosi sitten hallituksen keskustalainen naisedustaja vaihtui mieheksi. Silloin mies- ja naisedustajien tasapaino ei muodostunut ongelmaksi. Mutta nyt kyllä. Hallituspaikka ei myöskään edellytä valtuustopaikkaa.

Hämmästys, kummastus ja kauhistus jatkuu, kun luen vastauksesi hanke-/liikuntakoordinaattorin valinnasta. Tulit valituksi Ähtärin valtuustoon 219 äänellä ja Keskusta sai äänistä 42 prosenttia. Äänet jakautuivat nais- ja miesvaltuutettujen suhteen 56/44 prosenttia. Jatkoon menneellä kansanedustajalla ja kaupunginvaltuuston ääniharavalla on varmasti paljonkin sanottavaa kaupunkimme virkavalinnoissa. Olethan lukenut tarkastuslautakunnan vakavan huomautuksen kaupunginhallitukselle koordinaattorin valintaan liittyen?

Tämä keskustelu osaltani päättyy. Olen kuulolla ja seuraan jatkossakin toimintoja ja päätöksiä suurella mielenkiinnolla. Ja kommentoin tarvittaessa.

Kessu

Lisää aiheesta