Samaa mieltä kuin Sääskiniemen akka

Pitkään on ollut omissa toiveissani, että Alavuden kaupungin asukkaatkin heräisivät aktiivisemmin seuraamaan, mitä omat päättäjät touhuavat. Erityisesti sellaiset henkilöt, joita he itse ovat äänestäneet päättämään asioista. Nyt toiveeni toteutui, kun Sääskiniemen akka kirjoitti ”Pyöräteistä ja vähän muustakin”.

Sääskiniemen Akka olikin piristävä poikkeus kirjoituksellaan. Akalta oli niin hyvä ja asiaa sisältävä teksti, että sen olisi voinut kirjoittaa ihan omalla nimelläkin.

Kaupunginjohtajaa kuitenkin puolustaisin, että hänellähän ei ole asiassa lopullista päätäntävaltaa. Hyviä kehitysideoita hän voi kyllä esittää tai vastustaa.

Valtuusto on se ylin päättäjä suurissa asioissa. Näin jos kaupunginhallitus ja johtajat niin ajattelevat. Mutta jos ja kun on arat luottamushenkilöt, niin viranhaltijat ja joku pieni johtoryhmä käyttävät valtaa.

Kuten Sääskiniemen akka toivoi, minun ei enää ole aihetta ”juntata” ja vaatia Töysän alueelle lisää väyliä kevyelle liikenteelle.

Tästä olen samaa mieltä. Väyliä on aivan tarpellinen määrä sitten, kun ne toteutetaan, mitä kuntaliitoksen ehtoihin sovittiin.

Mutta jo Töysän kunnan aikoihin kartoille piirretty Ponnenjärven ympäri suunniteltu pyörä–kävelyreitti voitaisiin vihdoinkin toteuttaa.

Pentti Hautala