Sadonkorjuun aikaan

Kotitaloudet hävittävät ruokaa vuosittain noin 150 miljoonaa kiloa. Se on myös melkoinen taloudellinen rasite jokaisen omaan talouteen, 500 euroa vuodessa.

Ruokahävikkiä voi pienentää tarkkailemalla omaa ostokäyttäytymistä kaupoissa. Nälkäisenä ei pidä mennä ostoksille ja mukana on hyvä olla hankintalista.

Pienellä viitseliäisyydellä on mahdollista käyttää uudelleen ylijääneet ruoat.

Virheellinen on myös käsite parasta ennen. Se ei ole viimeinen käyttöpäivä, vaan omiin maku- ja hajuaisteihin tulee luottaa.

Arvostamalla ruokaa siirrämme ruokakulttuuria lapsillemme.

On syytä muistaa kaikki osaaminen ja työ, joka liittyy elintarviketuotantoon.

Ruokailuun liittyy myös oleellisesti paikka ja aika. Pohjanmaan Kokoomusnaiset toivovat, että perheiden yhteiset ruokahetket lisäisivät myös kaivattua yhteisöllisyyttä.

Riitta Maunula–Craycroft

Pohjanmaan Kokoomus-naisten piirihallituksen jäsen