Ruokahävikki on lihaa pahempi ongelma

Luin Viiskunnan viime viikon kolumnin (29.8.) ja petyin sen loppuun: ”Jos oikeasti haluaa tehdä jotain, kannattaa lopettaa lihansyönti tai ainakin vähentää sitä.” Oma järkeni sanoo, että on ilmaston kannalta parempi, että syö kotimaista lihaa kuin muualta tänne rahdattua ruokaa, esimerkiksi avokadoa.

Mielestäni sellainen asia, johon ihan jokainen voi vaikuttaa, on sitten kasvis- tai sekasyöjä, on se, ettei heitä ruokaa pois. Suomalaisten kotitalouksien ruokahävikkihän on 120–160 miljoonaa kiloa vuodessa!

Ja jos vielä ilmastoteoista puhutaan, ilman lomalentoja pystyy ihan jokainen elämään. Ilman ruokaa ei. Tämän kolumnin loppu tuntui aivan täysin hyökkäykseltä suomalaista lihantuottajaa kohtaan! Varsinkaan, kun se ei kovinkaan paljon liittynyt siihen, mitä koko muussa kolumnissa kirjoitettiin. Ruokahävikki ja lomalennot ovat mielestäni paljon suurempi ”synti” kuin lihansyönti.

Oma ruokahävikki nollassa