Rahan sokaisemat

Ihmiskunta on menettänyt kosketuksensa luontoon, sen arvo nähdään lähinnä vain rahassa.

Kaiken mitä luonnosta voi irti saada, muutetaan rahaksi, niin makea vesi kuin sen kalat sekä puut, kalliot ja metsän eläimet. Raha on sokaissut ihmiskunnan.

Myös lapsia käytetään rahan välineenä, työvoimana kehittymättömissä maissa ja huostaanottobisneksessä kotimaassamme, vanhemmat ja lasten läheiset mitätöiden.

Ihmisestä on tullut julma ja häikäilemätön. Raha ja sen kautta saatava valta ovat muuttaneet ihmisen tunteettomaksi luontoa, sen eläimiä, jopa omaa lajiaankin kohtaan.

Suomessa alkaneen holtittoman rakentamisen varjolla tuhotaan surutta arvokkaitakin luontokohteita, sen eläimistöstä välittämättä. Tästähän saavat metsänomistajat, arkkitehdit ja rakennusfirmat rahaa.

Sitä ei kuitenkaan ajatella, miten ihmiset näissä taloissa voivat asua, kun ilmaston lämpötila vaihtelee äärilaidasta toiseen ja miten nämä talot kestävät säiden ääri-ilmiöt.

Ne vähäiset lapset jotka tänne syntyvät, viettävät elämänsä kerrostalojen väliin rakennetuissa pihoissa, joissa on valmiita leikkiin tarkoitettuja telineitä, varsinaista vapaata luontoa he eivät juuri näe.

Ihminen voi yhä huonommin kaiken luonnon tuhoamisen, rakentamisen ja riiston keskellä. Luonto on jo näyttänyt, että olisi suunnanmuutoksen aika, mutta milloin se toteutuu? Milloin on ihmiskunnan heräämisen aika?

Birgitta Wulf Kerava