Pyöräteistä ja vähän muustakin

Voisiko Pentti jo lopettaa kevyen liikenteen väylien ruinaamisen. Elon laskuopin mukaan tieväyliä Alavuden ja Tuurin väliltä löytyy yhteensä jo viisi kappaletta. Kun siihen lukuun lisätään vielä Tuuri–Töysä- sekä Hakojärvi–Töysä-pyörätie ja rakennettavaksi tuleva kevyen liikenteen väylä Töysästä Lehtimäen suuntaan, niin luulisi väyliä olevan jo aivan riittävästi sille alueelle. Ihmeellistä kuitenkin on, että kun niillä tieosuuksilla autolla liikkuu, aika harvoin näkee pyöräilijöitä näillä kevyen liikenteen väyliä kulkevan!

Mitäpäs, jos tulisit visiitille tänne toiselle puolelle kaupunkia Seinäjoen rajan tuntumaan. Et varmaan täältä löytäisi yhtäkään pyörätietä juuri päällystetyn valtatien varrelta. Et edes levennyksiä uudistetun pikitien reunoilta. Koitapas siinä sitten pyöräillä vielä lisää kasvaneen rekka- ja henkilöautoliikenteen seassa. Esimerkiksi koulumme oppilaita ei ole vuosikausiin uskallettu päästää koulumatkojaan polkupyörillä kulkemaan, vaan koulukuljetusten ulkopuolella olevat oppilaat on viety koululle vanhempien omina kuljetuksina.

Valtatien nopeusrajoitusta 80 kilometristä 60 kilometriin ei ole lukuisista pyynnöistä huolimatta saatu kaupunkiamme hakemaan. Selitys kaupungin ja päättäjien taholta on aina ollut: ”Kun ei ole vielä mitään onnettomuuksia sattunut”. Pitäisikö yksi tai useampi koululainen joutua ensin liikenneonnettomuuteen ennen kuin päättävä taho alkaisia asian suhteen toimimaan? Pyydettyä pyörätietä ei kaupungin päättävältä taholta ole otettu kuuleviin korviinkaan!

Nyt me täällä alueella olemme tosissamme alkaneet toivoa, että kun uusi kaupunginjohtajamme ottaa asioissa hänelle kuuluvan vastuun, häneltä löytyisi mielenkiintoa ja halua myös tähänkin suuntaan kaupunkia. Jos ei tässä tilanteessa tähän huonoon tilanteeseen apua ole tulossa, niin meidän kait pitää alkaa ajamaan alueemme liittämistä naapurikaupunki Seinäjokeen. No eiväthän ne palvelumme ainakaan nykyisistä huononisi! Muuttoliikettähän on siihen suuntaan jo muutenkin.

Ja Pentille vielä. Kyllä meiltä polkupyöriä löytyy useita jokaisesta talosta, muttei meiltä löydy mistään sellaisia väyliä, joilla voisimme niitä turvallisesti käyttää!

Sääskiniemen akka