Paukkusen pakina

Oli varsin mielenkiintoinen kaupunginvaltuusto. Ensin ryhmäpuheenvuoroissa sekä keskustan että kokoomuksen ryhmästä annettiin täyslaidallinen siitä, kuinka jotkut valtuutetut kirjoittelevat liikaa ja osin asiattomiakin somessa ja lehdissä.

Samalla kuitenkin unohtivat, että he itse käynnistivät tämän vastakkainasettelun sopimusrikkomuksellaan neljä vuotta sitten kuntavaalien jälkeen. Tuntuu siltä, että he hyväksyvät tuon ala-arvoisen sopimusrikkomuksen, mutta eivät kärsi yhtään, kun siitä muistutellaan.

Kaiken lisäksi ryhmämme värikäs kirjoittelija Pentti Hautala on saanut henkeen ja terveyteen kohdistuvia uhkauksiakin. Ja vaikka ne olisivatkin vain harkitsemattomia tekoja, on hyvä, että poliisi selvittää tapaukset.

Itse kokouksessa ryhmämme kiinnitti huomiota kasvavien investointien tuomaan riskiin kuntataloudessa. Ylisuurten investointien tuomat poistot tulevat syömään kaupungin hyvin hoidetun talouden puskurit nopeassa tahdissa, ellei investointeja jarruteta. Tähän asti ne ovat hallinnassa, mutta tiedossa on paljon uhkia.

Kaupunkikeskustan kehittäminen ei tuo sellaista lisäarvoa, joka parantaisi laskevaa väestökehitystä tai lisäisi verotuloja. Vain pysyvät työpaikat ja niistä huolehtiminen tuovat verotulojen kasvua ja kaivattuja uusia asukkaita.

Viimeiset kaksi vuotta on valtuustoa johdettu tavalla, josta valtuuston puheenjohtaja ansaitsee isot kiitokset. Ei ole ollut ristiriitoja ja yhteistyö on ollut aivan toista luokkaa kuun aiempina vuosina.

Hyvää joulua ja uutta vuotta kaikille!

Yrjö Paukkunen