Oppimisen paikka

Nyt täytyy kyllä ihmetellä suuresti tuota Ähtärin eläinpuistossa tapahtunutta verilöyly-juttua!

Ensimmäinen kysymys kuuluu, miksei kyseistä villi-ilvestä poistettu aikaisemmin alueelta, kun kuitenkin häiriökäytöksestä oli havaintoja maaliskuun lopulta asti. Ja nyt en tarkoita ilveksen tappamista, vaan siirtoa muille maille. Kait nyt jokaisen maallikonkin järki sanoo, että palaahan se varmasti, kun on potentiaalinen saalis saatavilla. Ynnä se tosiasia, että tämä laji tappaa myös pedon roolissa, ei ainostaan syödäkseen.

Tällainen lause pisti myös silmään: ”Oli onni, ettei ilves tappanut puistosta mitään harvinaisempaa eläintä”. Ikäänkuin ”ne oli vain peuroja” eli luonnossa ilveksen luontaista ravintoa. Joo luonnossa, muttei eläinpuiston aidatulla alueella!

Ja vieläpä tätä teurastusta annettiin tapahtua toistamiseen seuraavana yönä ennen kuin toimittiin. On siellä peura-raukoilla ollut paniikkiöitä.

Miksi ei ilvestä voitu siirtää heti, kun oli havaintoa oudosta käyttäytymisestä, vaan piti odottaa, että ensin tapahtuu jotain näin kamalaa?

Toivottavasti opitte jotakin tulevaisuuden varalle, ettei enää koskaan tarvitse lukea tällaisia kauhutarinoita lehdestä. Ainakin oma käsitykseni muuttui kertaheitolla, että puiston eläimet ovat turvassa aidatulla alueella.

Peurojen puolesta

Merja