Onnittelut Kuortaneen pojille!

Oli vuosituhannen Eliittikisat – onnittelut kaikille järjestelyihin osallistuneille!

Jotta voidaan onnistua, pitää joidenkin pidellä tahtipuikkoja käsissään. Tämän päivän Eliittikisoissa tämä Nyrkki on Heikki Savela, Tero Heiska ja Raimo Kallioniemi. He ovat kukin omalla sarallaan valtakunnan ykkösiä.

Olen seurannut kunkin tietä vuosikymmeniä tähän päivään.

Kaikissa heissä yhdistyy vastuunotto, ahkeruus ja osaamisen kehittyminen vuodesta toiseen.

Heikin kanssa aloittelimme Juhannuskisojen järjestämistä Tapani Hakolan opastuksella 1977. Eipä olisi silloin meistä kumpikaan osannut kuvitella, missä mennään 44 vuotta myöhemmin.

Heikki on Eliittikisojen jokapaikan höylä. Hänen spesialiteettinaan on vuosikymmenet ollut hyvät suhteet suomalaisiin urheilijoihin ja heidän valmentajiinsa, mikä on ratkaiseva avu kotimaisten kärkiurheilijoiden hankinnoissa.

Tero tuli kuvioihin 1993 ulkomaisten urheilijoiden hankkijana toimiessaan lukion liikuntamaikkana. Pikku hiljaa hän otti rinnalle toimimisen olympiavoittaja Arsi Harjun managerina. Tätä tietä hän hankki itselleen uuden ammatin. Tänään hän toimii muun muassa Johannes Wetterin kilpailumanagerina usean muun ulkomaisen huipun lisäksi. Tero on pedantti tyyppi, jolla asioiden on oltava tiptop. Sitä huippu-urhelijat arvostavat.

Rami tuli kuvioihin mukaan vuosituhannen vaihteessa. Valtavan toimeenpanokykynsä ansiosta hän otti kilpailun johtajan viitan kantaakseen hyvin ohuella kokemuksella kilpailusäännöistä tai -johtamisesta. Rami kehitti kilpailun läpiviennin suorana tv-lähetyksenä Yleltä saadun palautteen mukaan Suomen parhaaksi.

Kovia poikia kaikki! Mutta miten jatkuvuus?

Kuortaneen Kunnon johtokunnan, joka käyttää valtaa Eliittikisoissa ja Kuortaneen Eliittikisat ry:n hallituksen on aika näyttää, että näiden poikien suuriin saappaisiin on jälkikasvu kasvamassa.

Toistaiseksi tällä rintamalla on ollut liian hiljaista.

Vielä kiitos sivusta seuraajalta! Olen hengessä mukana.

Pertti Peltokangas

Kuortane