Omaisen kommentti muutosta Pelimanniin

Alavuden kuntapäättäjät ja Kuussoten edustajat eivät ole tuoneet missään tilanteessa julki, että myös Elviiran dementiaosasto (Koivuranta) tyhjennettiin kovalla kiireellä ja asukkaat siirrettiin Attendo Pelimanniin.

Nyt kuntapäättäjät jälkikäteen kaikki kilvan tunnustaa, että muutto tehtiin liian nopealla aikataululla neljästä eri yksiköstä, kun maalaisjärjellä ajatellen sen oli mahdottomuus lähteä toimimaan asianmukaisesti jo ilman näitä epäkohtia, mitä nyt jokainen on saanut lukea lehtien palstoilta.

Olisivatko esimerkiksi 1–2 viikon välein tapahtuneet muutot olleet henkilökunnankin kannalta vähemmän kuormittavia? Olisi ehtinyt tutustua asukkaisiin lähemmin.

Attendo Pelimanni ei ollut myöskään valmis ottamaan asukkaita vastaan. Vielä 7. tammikuuta tehtiin viimeisiä sähkötöitä. Silloin piti olla ensimmäinen muuttopäivä Koivurannasta. Myöskään apuvälineitä ei ollut huomioitu. Vasta monen ”neuvottelun” jälkeen saatiin omaiselle pyörätuoli. Soseutettua ruokaa ei saanut, kun ei ollut sauvasekoittimia (ei suuri kustannuserä). Tässä vain muutamia epäkohtia mainitakseni.

Nyt lehtien palstoilla molemmat tahot vetoavat siihen, ettei henkilöstömitoutuksessa ollut huomioitu, että muutti raskashoitoisia asukkaita. Milloin tehostetussa palveluasumisessa olevat vanhukset ovat ”täysin omatoimisia”?

Ainoa järkevä teko Alavuden kaupungilta on, että Kuusiolinna Terveys ottaa yksikön pysyvästi hoitoonsa.

Huolestunut tilanteesta