Kuusiolinna ja valittajat

Kiitos Kuusiolinnalle Viiskunnassa julkaistusta asiakastyytyväisyysmittauksesta koskien kuljetuspalveluja. Näitä lisää. Erityisesti toivoisin omaisten kuulemista vanhusten kotipalveluista. Itsenäisestihän vanhukset eivät useinkaan enää kykene vastaamaan.

Nyt julkaistu mittaus kertoo, että vielä on tekemistä, jotta asiakkaat saisivat palvelun hyvällä tasolla. Vasta selvästi tason 4 ylittävät luvut kertoisivat, että kaikki on kunnossa. Töitä riittää.

Jotta mittauksesta olisi todella hyötyä, se tulisi toistaa vuoden kuluttua samanlaisena. Vasta vuosittain toistettuna ja tuloskehitys Viiskunnassa julkaistuna me veronmaksajat voimme olla tyytyväisiä, että rahamme käytetään tehokkaasti.

Sitten toiseen asiaan. Olin kuulemassa Kuusiolinnan toimitusjohtajaa Kuortaneella. Hänelle esitettiin kysymys, mitä Kuusiolinna aikoo tehdä, jotta kuortanelaiset vanhukset saadaan mahdollisimman nopeasti kotiin Ähtäristä.

Saimme kuulla, että asiassa on käyty neuvotteluja valittajien kanssa, jossa vaatimus oli sitoutuminen 24-paikkaisen vuodeosaston pysymiseen Kuortaneella. Kuusiolinna vei asian emoyhtiönsä Pihlajalinnan hallitukseen saakka saadakseen sitoumukselle suurimman mahdollisen painoarvon. Päätöksessä Pihlajalinna/Kuusiolinna sitoutui vaatimukseen 95 prosentin käyttöasteella. Enempää Kuusiolinna ei kuulemma voi tehdä.

Valittajat Lampinen ja Palomäki, miksi menitte puihin?

Ei pörssiyhtiö vie hallitukseensa asioita huvin vuoksi. En ymmärrä, miksi vaatimukseenne suostuminen ei teille kelvannut. Vanhukset, heistä huolissaan olevat omaiset ja Kuortaneelta Ähtäriin pendelöivät hoitajat ovat joutuneet pelinappuloiksenne.

Haluamme vuodeosaston Kuortaneelle ”heti”.

Pertti Peltokangas

Kuortane

>>>>>>> Stashed changes